Comunitat Valenciana

Intersindical Valenciana crida a "ocupar els carrers" per unes pensions públiques dignes

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)

Intersindical Valenciana fa una crida per a "ocupar els carrers" -aquest dissabte 17 de març, i a València el 22 de març- amb l'objectiu de reivindicar unes "pensions públiques dignes".

El sindicat, que forma part de la Coordinadora Estatal i de la Coordinadora Valenciana que han convocat des de fa mesos acciones per a fer front al Govern central en matèria de pensions, ha alertat en un comunicat que l'Executiu "està empobrint les persones pensionistes actuals" i "posa en perill les pensions pels futurs pensionistes".

Enfront d'aquesta situació, Intersindical Valenciana exigeix una "revaloració automàtica de les pensions segons l'IPC real -enfront del 0,25% actual i la recuperació del poder adquisitiu perdut des de 2011".

Així mateix reclama que es reconeguen "les pensions com un dret constitucional" i incloure-les en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), a més de restablir la jubilació ordinària als 65 anys.

En la mateixa línia, planteja la derogació de les reformes de les pensions de 2011 i 2013; l'eliminació del factor de sostenibilitat de les pensions; l'establiment d'una pensió mínima de 1.080 euros que garantisca una vida digna com estableix la Carta Social Europea; acabar amb l'escletxa salarial de gènere en les pensions; eliminar de tot tipus de repagament; garantir el subministrament dels serveis bàsics (aigua, gas, llum, transport) i la derogació de la reforma laboral.

El Sindicat considera que la majoria de la societat comparteix les reivindicacions sobre les pensions per la qual cosa aposta per la promulgació d'una llei que garantisca unes pensions públiques dignes i suficients i una vida digna a les persones pensionistes actuals i futures.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento