Comunitat Valenciana

Clavells rojos, blancs, roses i grocs vestiran enguany a la Geperudeta

  • L'ofrena a la Verge dels Desemparats se celebrarà el dissabte 17 i el diumenge 18 a partir de les 15.39 h.
  • Està previst que es depositen en la plaça més de 50.000 rams de flors i centenars de cistelles.
Imatge d'arxiu de l'ofrena a 'La Geperudeta' amb motiu de les Falles
Imatge d'arxiu de l'ofrena a 'La Geperudeta' amb motiu de les Falles
VÍCTOR GUTIÉRREZ NAVARRO/ AVAN - Archivo
Imatge d'arxiu de l'ofrena a 'La Geperudeta' amb motiu de les Falles

Clavells rojos, blancs, roses i grocs serviran enguany per a confeccionar el mantell de la Verge dels Desemparats en la tradicional ofrena a la patrona dels valencians que amb motiu de les Falles es durà a terme demà dissabte i diumenge en la ciutat de València.

Es calcula que siguen més de 50.000 els rams de clavells que es depositaran davant la Geperudeta, en la gran estructura de fusta que representa la imatge de la Verge dels Desemparats i que se situa cada any en la Plaça de la Verge, davant la seua Basílica. D'aquesta manera se n'anirà confeccionant el mantell i es veurà la composició triada per a enguany.

En aquest acte participen fallers i falleres de les comissions de la capital valenciana i d'alguns municipis del seu voltant integrats també en la Junta Central Fallera (JCF) com Burjassot, Mislata, Quart de Poblet i Xirivella.

Aquesta tradicional cita de les festes tindrà lloc com sempre al llarg de dos jornades, la del 17 de març, en aquesta ocasió demà dissabte, i la del 18 de març, en aquest exercici diumenge que ve.

Plaça de la Verge

Així mateix, en aquesta cita, la segona que es duu a terme després de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco, participaran representants de diferents cases regionals i fallers i falleres procedents de juntes locals de diferents poblacions valencianes que no pertanyen a la JCF.

Tots els participants accediran a la Plaça de la Verge, com succeeix també cada any, distribuïts per sectors fallers i pels dos itineraris habituals: el carrer de la Pau i el carrer Sant Vicent.

Al costat dels rams, se n'aniran depositant davant la Verge dels Desemparats i en l'interior de la seua Basílica cistelles i canastrells de flors. Després de l'ofrena, com succeeix també cada exercici, l'estructura que sosté els rams es mantindrà en la Plaça de la Verge diversos dies amb la finalitat de que puguen visitar-la i observar-la els valencians i les persones que aquests dies es desplacen València amb motiu de les Falles.

Tancaran les falleres majors

Durant l'ofrena s'escoltarà també la música que interpretaran les bandes que acompanyen a cada comissió fallera. Tant la jornada d'ofrena del 17 de març com la del 18 de març començaran les 15.30 hores i culminaran quan després de desfilar les comissions falleres i la resta d'entitats convidades passen davant la Verge dels Desemparats les Falleres Majors de València de 2018, la infantil Daniela Gómez, el primer dia, i la major, Rocío Gil, el segon.

Després del primer dia d'ofrena a la Verge dels Desemparats, el dissabte, es dispararà a la 1.00 hores i en el Passeig de l'Albereda, un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Peñarroja. En finalitzar la segona jornada d'ofrena, el diumenge, tindrà lloc també en el Passeig de l'Albereda la 'Gran Nit del Foc' a càrrec de la pirotècnia Martí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento