Comunitat Valenciana

CCOO denuncia que el Consorci de l'Hospital General obri una borsa d'infermeria al marge de les normes de contractació

  • La secció sindical de CCOO en el Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV) ha denunciat que la direcció del centre ha obert una borsa d'infermeria sense seguir les normes de contractació fixades en la Resolució de 15 de juny de 2016.

El passat 9 de març la direcció del CHGUV va publicar la convocatòria d'una "borsa complementària" d'infermeria, "quan la normativa s'oposa a la coexistència de dos borses, generades a partir de dos normes diferents i amb criteris diferents d'ordenació", segons ha apuntat el sindicat en un comunicat.

Davant la previsió que l'actual borsa d'ocupació d'infermeria serà insuficient per a cobrir les contractacions del pla de vacacions d'aquest estiu, la direcció ha plantejat mantindre l'actual borsa amb "dret preferent" sobre la qual s'acaba de convocar, "qüestió que entra en contradicció amb les normes de contractació", ha alertat.

CCOO ha advertit en nombroses ocasions de la "necessitat" d'una nova borsa d'infermeria, "ja que la necessitat d'infermers a l'estiu deriva en situacions que voregen perillosament la legalitat i la premura serveix de coartada per a obviar les normes". Al juny de 2017 es va convocar una borsa extraordinària i van conviure dos borses de contractació d'una mateixa categoria justificant-ho com a "urgent necessitat", que "sorprenentment" en algun cas es va perllongar fins a finals d'octubre, ha assenyalat.

Els infermers no són treballadors de segona categoria "i tenen dret al fet que la seua contractació es duga a terme en condicions d'igualtat, mèrit i capacitat, que només es garanteix donant compliment a les normes", ha insistit.

CCOO sol·licita que el centre se cenyisca a l'actual regulació i desenvolupe una borsa d'infermeria única que puga cobrir les necessitats assistencials durant tot l'any. El sindicat emprarà totes les ferramentes per a la defensa i no discriminació dels treballadors, inclosa la impugnació judicial de la convocatòria, "i serà responsabilitat de la direcció les conseqüències que açò poguera tindre per a la gestió de la contractació d'infermers en el CHGUV".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento