Comunitat Valenciana

La FSMCV modifica els seus estatuts per a poder negociar el conveni col·lectiu per a les societats i escoles musicals

  • La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha aprovat en assemblea general el canvi dels seus estatuts amb la finalitat de poder negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per a les Societats Musicals i les Escoles de Música, que agrupa 5.000 empleats.
Banda de Dones de la FSMCV, en concert per a reivindicar el paper de la dona
Banda de Dones de la FSMCV, en concert per a reivindicar el paper de la dona
FSMCV - Archivo
Banda de Dones de la FSMCV, en concert per a reivindicar el paper de la dona

L'assemblea, que ha revisat la gestió de la Junta Directiva i els comptes de l'any anterior, amb la modificació aprovada, ha donat el primer pas reglamentari perquè l'entitat puga asseure's a negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per als empleats de les associacions que la integren.

Aquesta massa d'empleats està composta principalment per professors de música i directors de les diferents agrupacions artístiques existents, encara que també administratius i conserges, entre d'altres.

La redacció d'un conveni col·lectiu propi permetrà cobrir les manques i la falta d'adequació dels convenis actuals, ja que aquest no donen cobertura a les peculiaritats del sector, recolzat en l'univers associatiu que representen les Escoles de Música i les Societats Musicals, ha explicat en un comumicat la Federació.

"TREMENDA IMPORTÀNCIA"

El responsable de l'àrea econòmic-jurídica de la FSMCV, Luis Vidal, ha ressaltat la "tremenda importància" que té i l'oportunitat que representa que per primera vegada, a través de la participació directa en la redacció d'aquest conveni col·lectiu, la Federació "faça ús de l'única ferramenta que li atorga una verdadera capacitat per a redactar normes que afecten el col·lectiu en un àmbit normatiu, com és el laboral, que té un impacte directe sobre la vida de les persones i la de les nostres entitats".

La Federació, l'assemblea de la qual va aprovar també la limitació de mandats per als seus dirigents a huit anys, ha indicat que la condició d'associació empresarial li permetrà plantejar les seues necessitats i reivindicacions en fòrums en els quals abans no tenien presència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento