Comunitat Valenciana

Dissenyen una 'app' per a invidents que permet veure falles

  • La Falla San José de la Montaña-Teruel, en col·laboració amb la startup valenciana Quasar Dynamics i l'esportista paralímpic espanyol David Casinos, ha desenvolupat 'VEIG LA FALLA', la primera aplicació per a dispositius mòbils mitjançant tecnologia beacon, segons ha informat el dissenyador en un comunicat.

Aquesta 'app', totalment adaptada per a persones amb diversitat funcional visual, interactua de forma autònoma una vegada iniciada. L'usuari que dispose d'ella simplement ha de caminar al voltant de la falla i aquest es comunica amb ell, detectant la seua posició exacta i mostrant-li què té davant mitjançant una narració de l'escena. L'aplicació tindrà funcionalitat per a la falla gran i la falla infantil.

Els beacons són uns dispositius que poden ser tan xicotets com una moneda i que, mitjançant la tecnologia bluetooth que tot usuari disposa en el seu telèfon mòbil o tablet, emeten senyals d'ona curta -encara que pot arribar fins als 50 metres-.

Com si fóra un GPS, cada beacon disposa d'un senyal únic que permet connectar, enviar i rebre informació al dispositiu receptor establint un canal de comunicació viu i personalitzat segons la localització de l'usuari i de la balisa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento