Comunitat Valenciana

Naix en Bioparc una gasela Mhorr, una espècie extinta en la naturalesa

  • Una cria de gasela Mhorr, un dels antílops més bells que es va extingir en el seu hàbitat i que s'està recuperant gràcies a l'esforç i cooperació internacional de diferents institucions, ha nascut en el Bioparc de València de forma natural i s'ha adaptat perfectament a la bandada, segons ha informat aquest dimarts el parc en un comunicat.
Naix una gasela Mhorr en Bioparc
Naix una gasela Mhorr en Bioparc
BIOPARC
Naix una gasela Mhorr en Bioparc

La xicoteta gasela es pot veure ja mamant de la seua mare i corretear al costat de la resta del ramat que habita en la Sabana de Bioparc. El grup reproductor està compost per un mascle, la seua progenitora i altres dos femelles i està inclòs en el programa EEP de conservació internacional de l'espècie.

Tots els anys des de l'arribada dels primers exemplars de gasela Mhorr al parc en 2014 s'han produït naixements d'aquest antílop que és una icona conservacionista i impulsa la tasca de preservació d'aquesta espècie que està extinta en el seu hàbitat natural.

Així, gràcies a la cooperació de diferents institucions ha pogut començar a reintroducir-se en el seu entorn i ja s'estan desenvolupant 5 iniciatives: el Marroc (Parc Nacional Bou-Hedma i Domaine Royal R'Mila), el Senegal (Reserva de Fauna de Guembeul i Reserva de Fauna de Ferlo Nord) i Tunísia (Parc Nacional de Bou Hedma).

Aquesta gasela es pot diferenciar de la resta en la sabana pel seu blanc pelatge cobert d'un color castany vermellós en el seu dors, a més de les seues característiques banyes en forma de "s". Presenta esveltes potes i un llarg coll, aquest antílop arriba als 70 quilos de pes sent la major de les gaseles del món.

Tots els exemplars existents hui al planeta descendeixen d'un grup d'11 gaseles que el professor José Antonio Valverde va rescatar del Sahara. Cal destacar la tasca d'aquest visionari conservacionista conegut com "el pare de Doñana" ja que va desenvolupar importants estudis ecològics sobre el Sahara espanyol i diversos ecosistemes mediterranis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento