Comunitat Valenciana

Precipitacions "escasses i de curta durada", previsió per a les Falles

  • Des d'Aemet han aconsellat, tot i això, seguir les actualitzacions en els pròxims dies.
  • La setmana comptarà amb predomini de temperatures "per damunt dels valors mitjans normals".
Cinquena 'mascletà' de les Falles 2018
Cinquena 'mascletà' de les Falles 2018
EUROPA PRESS - Archivo
Cinquena 'mascletà' de les Falles 2018

El successiu pas de vents de ponent, amb vents "moderats", precipitacions "escasses, febles i disperses" en forma d'arruixades de curta durada i l'alternança de dies poc nuvolosos amb uns altres de cel cobert són l'escenari "més probable" durant tota la setmana de Falles d'enguany.

La Delegació Territorial a la Comunitat Valenciana de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha publicat aquest dilluns la previsió meteorològica per a la setmana del 12 al 19 de març. No obstant açò, han advertit que a mesura que les previsions s'allunyen en el temps, "la incertesa augmenta", per la qual cosa han aconsellat seguir les actualitzacions en els pròxims dies.

Aemet ha informat que el vent de ponent serà moderat, encara que "pot arribar a bufar amb ratxes fortes" i ha indicat que la previsió de temperatures màximes és "coherent" amb aquest escenari, i comptarà amb predomini de temperatures "per damunt dels valors mitjans normals".

Així, les temperatures màximes previstes a València oscil·len entre 18 i els 22 graus; mentre que les mínimes se situen entre els huit i els 13 graus.

"L'oratge faller"

La setmana de Falles, del 15 al 19 de març, és la que marca el final de l'hivern amb la primavera i durant els últims 80 anys ha estat caracteritzada pel denominat "oratge faller", amb una temperatura mitjana diària de 14 graus, amb una temperatura diürna mitjana de 19.1 graus i 8,8 de mitjana nocturna.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento