Comunitat Valenciana

Oltra retrau al PPCV que "tota la vida ha pegat la cabotà al que ha dit el Govern" central sobre finançament

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha retret la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que el seu partit "ha tingut 20 anys" per a intentar aconseguir "un sistema de finançament just" i no ho ha fet i ha assegurat que el problema no està en l'actual Consell, sinó que aquest radica que els 'populars' valencians "tota la vida han pegat la cabotà al que ha dit el Govern" central.
Oltra en la rueda de prensa
Oltra en la rueda de prensa
GVA - Archivo
Oltra en la rueda de prensa

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre les declaracions de Bonig, que ha criticat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "haja trencat el consens i s'ha dedicat a enfrontar unes comunitats amb unes altres" i ha considerat que el problema "ho té amb el seu soci de Govern, Compromís, que no vol canviar el model perquè se li acaba el victimisme".

"Han tingut 20 anys", ha recordat Oltra al PPCV, per a impulsar eixe canvi, i ha posat en valor que "almenys en aquest moment està en l'agenda pública" i el Consell "va a les reunions amb el Govern exigint un finançament just".

Ha recordat també a Bonig que ella mateixa va formar part de governs valencians que no van ser capaços d'"alçar el gat per la cua" i el president del qual "deia que anava a Madrid a baixar-se els pantalons, literalment, ho va dir (Alberto) Fabra".

"Ací molts escarafalls i van a Madrid i peguen la cabotà al que diu Gènova", ha indicat Oltra, que ha explicat a Bonig que "el que ha de fer és que els seus diputats voten en clau valenciana" en el Congrés, a favor dels interessos valencians "i no en contra, que és el que fan", en els debats sobre inversions, i "agafen els ministres i els diguen 'escolte, què passa ací?'".

A més, els ha demanat que quan el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, "diga que no se'n va a compensar el deute quan si a altres comunitats autònomes, isca la senyora Bonig amb l'energia que ix en les sessions de control i li diga que això no pot ser". "Si és tan valent, que li diga al ministre el que ha de fer", ha agregat.

D'altra banda, davant la possibilitat que els sindicats convocaren una manifestació a Madrid per a defendre eixa reforma del finançament, ha indicat que aquesta és una opció que "sempre està damunt la taula" i el Consell recolzarà "tot el que siga reivindicar els drets dels valencians".

Així mateix, sobre la presència del president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, a València i si hi ha hagut algun contacte institucional, ha afirmat: "Que jo sàpia no hi ha hagut contactes".

Ha indicat que ha acudit amb agenda de partit, però ha agregat que l'agenda institucional "sempre està bé" i el Consell creu que "sempre està bé" que aquest tipus de trobades es produïsquen i quan Puig va a altres territoris "sempre es donen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento