Comunitat Valenciana

La Generalitat i els sindicats es comprometen a subrogar el personal de les contractes i garantir plantilles i hores

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Presentació de les esmenes en el Palau
Presentació de les esmenes en el Palau
COMPROMÍS CORTS
Presentació de les esmenes en el Palau

La Generalitat Valenciana s'ha compromès amb els sindicats CCOO PV i UGT-PV al fet que la nova Llei de Foment de la Responsabilitat Social incloga l'obligació de subrogar les plantilles de les empreses contractades per l'administració si hi ha canvi de titularitat, a més de garantir plantilles mínimes i salvaguardar les condicions econòmiques i les hores treballades.

Són algunes de les esmenes que els sindicats han presentat conjuntament l'avantprojecte de la norma, actualment en tramitació parlamentària, i que han donat a conéixer aquest divendres els seus secretaris generals -Arturo León (CCOO) i Ismael Sáez (UGT)- després de reunir-se en el Palau de la Generalitat amb el president, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mónica Oltra, i els portaveus dels grups que sustenten el Botànic: Manolo Mata (PSPV), Fran Ferri (Compromís) i Antonio Estañ (Podem).

També han assistit els consellers d'Economia, Rafa Climent, i Transparència -responsable de la norma-, Manuel Alcaraz.

La Llei de Responsabilitat Social porta des de 2016 en procés i arreplega el marc europeu sobre aquest tema. L'avantprojecte es va aprovar a l'estiu de l'any passat i ara passa per la fase de participació ciutadana en la comissió de Transparència de les Corts. Els sindicats han presentat les seues esmenes en coincidència amb l'entrada en vigor aquest divendres de la nova Llei estatal de Contractes del Sector Públic, una norma que contempla la subrogació.

La nova llei autonòmica pretén donar "un pas més" per a aportar estabilitat als treballadors i a les condicions de licitació de les administracions. Serà aplicable tant per a les contractes de Generalitat -unes 8.500-, diputacions, mancomunitats, ajuntaments, sector públic institucional "i fins i tot universitats", ha desgranat el secretari de Comissions Obreres, que ha demanat al Consell que cree un registre per a controlar els contractes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento