Comunitat Valenciana

Echávarri no dimitirà per a no donar el govern d'Alacant al PP

  • Segons la portaveu del PSPV en l'Ajuntament d'Alacant "és fruit d'una denúncia política del PP".
  • "En cap cas se'n va a retornar el govern local a un partit podrit de corrupció", ha assenyalat.
La portaveu socialista a Alacant, Eva Montesinos, en atenció als mitjans
La portaveu socialista a Alacant, Eva Montesinos, en atenció als mitjans
Europa Press
La portaveu socialista a Alacant, Eva Montesinos, en atenció als mitjans

La portaveu del PSPV en l'Ajuntament d'Alacant, Eva Montesinos, ha assegurat que l'alcalde, Gabriel Echávarri, "en cap moment va a dimitir" perquè l'anomenat cas Comerç -sobre un presumpte fraccionament de contractes quan l'ara primer edil estava al capdavant d'aquesta Regidoria- "és fruit d'una denúncia política del PP".

Ha asseverat, a més, que l'equip de govern d'Alacant "va a seguir avant" i "en cap cas va a retornar el govern al PP", que ha qualificat com "un partit podrit de corrupció".

Montesinos s'ha pronunciat en aquests termes després de conéixer-se aquest divendres que l'Audiència Provincial ha confirmat el processament d'Echávarri i dels assessors Eduardo Díez i Pedro de Gea, en desestimar els recursos d'apel·lació de les defenses contra la interlocutòria d'incoació de procediment abreujat -fase prèvia a l'obertura de juí oral- en la causa pel presumpte fraccionament de contractes al desembre de 2016, quan ostentava la Regidoria el primer edil.

Sobre aquest tema, la portaveu municipal ha subratllat que "en cap cas se'n va a retornar el govern local a un partit podrit de corrupció". "L'alcalde no ha fet res, el PP vol aconseguir l'Alcaldia per via judicial, la qual cosa no va aconseguir per les urnes", ha assegurat, per a insistir: "En cap cas li l'anem a consentir".

Estatuts del PSOE

A més, ha al·legat que els estatuts del PSOE "es van pensar per a casos quan el país estava immers en tots eixos processos que sabem que afecten el PP".

Per la seua banda, Eduardo Díez -cap de gabinet d'Echávarri i processat al costat de l'alcalde en el cas Comerç-, preguntat per si havia pensat deixar el càrrec, s'ha remés a les declaracions de la portaveu socialista i ha apuntat que el PSPV farà declaracions "quan arribe el seu moment".

Respecte a la petició de dimissió del PP i per la referència als estatuts del portaveu 'popular' Luis Barcala, Díez ha dit que el PP "no és precisament qui pot obrir la boca sobre aquesta ciutat" perquè "ni veia, ni sentia, ni escoltava quan en aquesta ciutat, comunitat i país es repartien sobres, es pintaven els plànols de blau, la gent se n'anava en iot per a celebrar quan l'Ajuntament perdia una sentència judicial o se n'anaven de 'viatjet' amb avió privat pagat per empresaris".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento