Comunitat Valenciana

Estudiants valencians dissenyen una banda antiestrés perquè els gossos no patisquen pels petards en Falles

  • La jove empresa valenciana Valway, ha dissenyat 'Doggies', una banda antiestrés, inspirada en el mètode Tellington Ttouch, perquè els gossos no patisquen pel soroll que genera la pirotècnia en els carrers de València durant les Falles.
Banda anti-estrés
Banda anti-estrés
FLORIDA UNIVERSITARIA
Banda anti-estrés

L'equip de Valway, creada per alumnat del Grau Universitari Oficial LEINN en Lideratge emprenedor i Innovació de la Universitat de Mondragón i Florida Universitària, s'ha proposat solucionar aquest problema i alhora beneficiar els animals de companyia en la seua vida quotidiana.

El producte és una banda que es col·loca al voltant del seu cos i ajuda als cans a relaxar-se, alleuja el dolor i afavoreix la mobilitat, ha informat Florida Universitària en un comunicat.

Segons han explicat els responsables de 'Doggies', la pressió que exerceix la banda en col·locar-la pressionant determinats punts del seu cos transmet informació sensorial al cervell del gos i serveix com a substitut de la pressió que pot exercir un humà en acariciar-ho.

Els estudiants han remarcat que quan el cervell del gos rep aquests estímuls els processa de manera inconscient i suscita sensacions mentals de calma, relax, i assossec, aconseguint que "se senta més segur en els seus moviments i comportament".

Existeixen estudis i investigacions que demostren que les bandes actuen sobre la pell i activen simultàniament els quatre tipus d'ones cerebrals que alliberen hormones que redueixen l'estrés. Així mateix, afecten els patrons habituals de tensió i la postura en estimular el sistema nerviós, que rep una nova informació i nous missatges.

Les bandes que Valway ofereix són de neopré, transpirables, adaptables al cos del gos, elàstiques, còmodes i confortables.

El producte començarà a comercialitzar-se a partir d'aquest dissabte durant un esdeveniment que es perllongarà tot el dia en TiendAnimal, punt de venda situat en el Centre Comercial Carrefour d'Alfafar. Valway col·laborarà amb l'associació d'animals Grup d'Ajuda Luz Verd, que a més d'organitzar l'esdeveniment donarà l'oportunitat d'adoptar gossos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento