Comunitat Valenciana

El seguiment de la vaga se situa entorn del 17% entre les docents de la Comunitat Valenciana, segons Educació

  • El seguiment de la vaga feminista convocada aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha tingut una incidència d'un 17,24 per cent entre les docents de la Comunitat Valenciana, segons les dades facilitades per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Concentració pel 8M davant el Rectorat de la Universitat de València.
Concentració pel 8M davant el Rectorat de la Universitat de València.
UV
Concentració pel 8M davant el Rectorat de la Universitat de València.

Per províncies, en la d'Alacant el seguiment ha arribat a un 17,17%; en la de Castelló, un 12% i en la de València, el total de dones docents que s'han sumat a la parada ha sigut del 18,76%, detalla l'administració autonòmica.

Per la seua banda, el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha estimat, mitjançant una enquesta realitzada en uns 300 centres, que "la vaga de 24 hores del 8 de març convocada per Intersindical ha tingut un seguiment d'un 50% en l'ensenyament públic".

L'entitat valora aquesta jornada de parades, "la primera vaga general feminista, sobretot el seguiment de les mestres i professores haja sigut de la jornada de 24 hores majoritàriament, tal com reclamava el moviment feminista".

Aquest sindicat afirma que l'acció reivindicativa "també ha sigut molt secundada pel personal no docent, com a educadores, neteja, administració i menjador. Igualment, han recalcat "l'alta participació de les famílies en aquesta vaga, que no han portat majoritàriament als seus fills i filles a escola".

Pel que fa a l'educació superior, en les universitats valencianes, segons STEPV, "les aules s'han buidat per complet i cal destacar la implicació de l'alumnat, professorat i en les mobilitzacions convocades en els campus universitaris".

En aquest àmbit, la Universitat de València (UV) informava a mitjan matí que entorn del 50% del Personal d'Administració i Serveis (PAS) -el 84% dones i el 16% homes- havia secundat la vaga, mentre que aquesta xifra ha sigut d'un 25% entre el Personal Docent Investigador (PDI).

A més, al llarg del dia concentracions i manifestacions d'estudiants -majoritàriament alumnes però en les quals també s'han pogut veure molts xics joves- estan recorrent la ciutat amb pancartes i lemes com a 'Dones unides i rebels', 'Tu, masclista, estàs en la nostra llista' o 'No és no'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento