Comunitat Valenciana

Un centenar de dones escenifiquen el seu “treball invisible” en València

  • Sense el "treball invisible" del col·lectiu femení "el món no funciona", denuncien.
  • Han desplegat diversos estenedors i han exhibit davantals, graneres, crosses i goters.
  • La performance formava part de la manifestació organitzada pel sindicat CNT que ha recorregut València.
Mujeres con delantales en València por el 8M
Mujeres con delantales en València por el 8M
EUROPA PRESS
Mujeres con delantales en València por el 8M

Al voltant d'un centenar de dones han reivindicat aquest dijous, Dia Internacional de la Dona, a través d'una performance amb estenedors, davantals, graneres i altres utensilis el "treball invisible" que cada dia protagonitzen en la cura de la casa, de les persones majors i dels malalts.

Acompanyades per cançons de temàtica feminista i càntics com 'Visca, visca, visca, la vaga feminista' o 'Olé, olá, la vaga general, aquest món no ens agrada i l’anem a canviar', al voltant de cent dones han posat en valor davant l'estació del Nord la tasca que realitzen en la llar i les cures d'ancians i xiquets. Per a açò han desplegat diversos estenedors i han exhibit davantals, graneres, crosses i goters.

Teresa Meana, portaveu de l'Assemblea Vaga Feminista del País Valencià, ha explicat que busquen ressaltar que sense el "treball invisible" del col·lectiu femení "el món no funciona" i ha advocat per "parlar de les quals no estan: les assassinades per la violència masclista i les que estan en el fons del mediterrani".

Una altra de les portaveus, María Cabeza, ha recordat que també volen visibilitzar a les dones heterosexuals, homosexuals, bisexuals i tarnsexuals i denunciar la discriminació per raó de gènere, al mateix temps que ha instat a les dones que no participen en aquesta vaga al fet que es plantegen "que aquesta lluita és de tots".

A més d'aquesta performance, una manifestació del sindicat CNT ha recorregut el carrer Colón de València cap a les 10 hores repartint fullets informatius i acompanyats de càntics com 'Ací estem les feministes'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento