Comunitat Valenciana

El ple de Les Corts se celebra amb la meitat dels escons buits per la vaga

  • En les seues cadires han penjat cartells en els quals es pot llegir '8 de Març Jo pare' o 'Yo paro'.
  • Han parat totes les diputades excepte les del PP i Ciutadans.
Escons buits de diputades a Les Corts
Escons buits de diputades a Les Corts
Europa Press
Escons buits de diputades a Les Corts

El ple de Les Corts Valencianes ha arrancat aquest dijous, 8 de març, amb un hemicicle en el qual s'ha fet visible l'absència de les diputades de PSPV, Compromís i Podem, que secunden així la vaga feminista i que ha deixat la meitat de la sala sense una sola representant femenina.

Tampoc han ocupat els seus escons les cinc conselleres: Mónica Oltra, Carmen Montón, Gabriela Bravo, Elena Cebrián i María José Salvador. En les seues cadires pengen cartells en els quals es pot llegir '8 de Març Jo pare' o 'Yo paro'.

A l'altre costat de l'hemicicle sí s'han assegut en els seus escons les diputades del PP, a les quals el partit els va donar absoluta llibertat per a secundar o no la vaga, i de Ciutadans. La formació taronja ha informat que la seua diputada responsable d'Igualtat acudirà a la vesprada a la manifestació oficial.

Així, la sessió d'aquest dijous està marcada per la vaga feminista, que ja es va colar el dimecres amb un cartell penjat per la diputada de Compromís Cristina Rodríguez amb el lema 'We can do it'. El ple ha sigut més curt d'allò habitual i s'ha limitat a la sessió de control al 'president', Ximo Puig, que ha contestat preguntes sobre la vaga.

Les diputades autonòmiques de Compromís van remetre un escrit a la Mesa de Les Corts en el qual comunicaven que secundarien la vaga i demanaven que se'ls descompte de la seua nòmina el corresponent dia d'aturada, destinant-lo a entitats que treballen per la igualtat i contra la violència de gènere.

Per la seua banda, les parlamentàries del PSPV també han optat per no entrar a l'hemicicle i destinaran els diners corresponents a la parada a Dones Progresistes, mentre que les de Podem ja van anunciar que donarien també eixa part de salari a associacions feministes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento