Comunitat Valenciana

Educació diu que el decret llei de plurilingüisme està derogat pel que anar al TC "no afecta l'alumnat valencià"

  • La Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana ha subratllat que el decret llei de l'1 de setembre de 2017 sobre plurilingüisme "està derogat amb l'entrada en vigor de la Llei de Plurilingüisme que es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el 21 de febrer" pel que afirma que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat sobre la norma "no afecta ni l'alumnat valencià, ni les seues famílies, ni el funcionament normalitzat dels centres educatius".

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà s'han expressat en aquests termes després que l'alt tribunal valencià haja acordat plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat davant del decret llei 3/2017 pel qual s'adopten mesures urgents per a l'aplicació, durant el curs 2017-2018, dels projectes lingüístics en els centres educatius.

I açò és perquè la Secció Quarta del Contenciós Administratiu considera que la norma "no fa sinó mantindre el model lingüístic sobre l'ús del valencià en els ensenyaments no universitaris arreplegat en el decret 9/2017 que havia sigut suspès per l'alt tribunal mesos abans".

Per la seua banda, la Conselleria d'Educació ha recordat que el decret llei "està derogat amb l'entrada en vigor de la Llei de Plurilingüisme" i, per tant, "la interlocutòria que ha emès hui el TSJCV és una decisió del tribunal que no afecta, en cap cas, ni l'alumnat valencià, ni les seues famílies, ni el funcionament normalitzat dels centres educatius".

Així mateix, remarca que "la Generalitat ha complit en tot moment amb allò que ha dictaminat el TSJCV en referència a la normativa sobre plurilingüisme".

"El decret llei -prossegueixen- es va impulsar per part de la Generalitat i es va ratificar en les Corts Valencianes per a complir amb les determinacions judicials del TSJCV en relació a l'execució de la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme 9/2017 (un decret que també està derogat) i per a garantir alhora l'inici de curs amb normalitat".

"URGENT NECESSITAT"

Afigen que "el mateix preàmbul del decret llei assenyalava que era el resultat de la urgent necessitat per a complir amb les determinacions judicials i garantir la normalitat de l'inici de curs 2017-2018, com així va ser".

En la mateixa línia, fan notar que "el decret llei ja incloïa les observacions que el TSJCV feia sobre igualar hores lectives en anglés

així com per a continuar aplicant la normativa vigent anterior al decret 2017".

I conclouen asseverant que, "actualment, els centres disposen d'una nova llei proposada per diferents grups parlamentaris i aprovada per àmplia majoria a les Corts Valencianes, que supera i deroga les normatives anteriors i fa un pas avant en l'aposta real i efectiva per l'aprenentatge de tots els xiquets i xiquetes de l'anglés, el castellà i el valencià".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento