Comunitat Valenciana

Puig demana al Govern central "compromisos concrets" i inversions per a avançar en un pacte nacional per l'aigua

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat que en la manifestació dels regants, aquest dimecres a Madrid, s'expressa "l'exigència de tots" pel "futur de la sostenibilitat i de l'agricultura mediterrània". Així, des d'Alacant, ha indicat, sobre un possible pacte nacional per l'aigua, que si hi ha "bona voluntat, per descomptat", encara que per a açò ha reclamat al Govern d'Espanya "compromisos concrets" i inversions.
Ximo Puig en el centre, al costat del panell
Ximo Puig en el centre, al costat del panell
EUROPA PRESS
Ximo Puig en el centre, al costat del panell

"Més enllà del pacte per l'aigua, del que es tracta és que hi haja aigua ja i que es facen inversions de veres", ha mantingut i ha exposat que a la Comunitat Valenciana s'ha modernitzat "molt" el reg.

Per açò, ha opinat que ara seria "necessari que es continue modernitzant i millorant les tecnologies, en la depuració queda molt per avançar"; no obstant açò, ha opinat que "el Govern ha de posar recursos i inversions i m'agradaria que hi haguera un acord sobre l'aigua, però amb compromisos concrets", ha sostingut després d'assistir a la inauguració de la jornades 'La mobilitat en verd'.

Per a garantir l'aigua, Ximo Puig ha evidenciat que "les dessaladores no poden continuar estant, com la de Torrevieja, al 30 per cent" i ha plantejat la necessitat d'"abordar també" la qüestió "amb els costos energètics" i amb "el que signifiquen totes les possibilitats de garantir als regant l'aigua, en el segle XXI, és possible garantir-la".

"Estem patint una sequera estructural, amb un problema estructural de falta d'aigua i que cal abordar-ho amb determinació i no amb pegats", ha agregat.

En eixe sentit, ha considerat que "en aquests moments" ja hi ha "possibilitats de caràcter tecnològic" per a tindre aigua "per sempre". "Es tracta de posar tota l'energia política en sentit positiu i no deixar passar el temps com està fent el Govern d'Espanya des de fa molt temps", ha continuat i ha assegurat que s'han de "sumar tots els esforços possibles i reutilitzar tot l'aigua possible".

"La Generalitat està del costat dels regant i també vol contribuir amb la resta d'administracions perquè açò siga una realitat", ha mantingut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento