Puig demana al Govern central "compromisos concrets" i inversions per a avançar en un pacte nacional per l'aigua
Puig demana al Govern central "compromisos concrets" i inversions per a avançar en un pacte nacional per l'aigua EUROPA PRESS

"Més enllà del pacte per l'aigua, del que es tracta és que hi haja aigua ja i que es facen inversions de veres", ha mantingut i ha exposat que a la Comunitat Valenciana s'ha modernitzat "molt" el reg.

Per açò, ha opinat que ara seria "necessari que es continue modernitzant i millorant les tecnologies, en la depuració queda molt per avançar"; no obstant açò, ha opinat que "el Govern ha de posar recursos i inversions i m'agradaria que hi haguera un acord sobre l'aigua, però amb compromisos concrets", ha sostingut després d'assistir a la inauguració de la jornades 'La mobilitat en verd'.

Per a garantir l'aigua, Ximo Puig ha evidenciat que "les dessaladores no poden continuar estant, com la de Torrevieja, al 30 per cent" i ha plantejat la necessitat d'"abordar també" la qüestió "amb els costos energètics" i amb "el que signifiquen totes les possibilitats de garantir als regant l'aigua, en el segle XXI, és possible garantir-la".

"Estem patint una sequera estructural, amb un problema estructural de falta d'aigua i que cal abordar-ho amb determinació i no amb pegats", ha agregat.

En eixe sentit, ha considerat que "en aquests moments" ja hi ha "possibilitats de caràcter tecnològic" per a tindre aigua "per sempre". "Es tracta de posar tota l'energia política en sentit positiu i no deixar passar el temps com està fent el Govern d'Espanya des de fa molt temps", ha continuat i ha assegurat que s'han de "sumar tots els esforços possibles i reutilitzar tot l'aigua possible".

"La Generalitat està del costat dels regant i també vol contribuir amb la resta d'administracions perquè açò siga una realitat", ha mantingut.

Consulta aquí más noticias de Alacant.