Comunitat Valenciana

Mavi Mestre es converteix en la primera rectora de la Universitat de València

  • Ha obtingut un 52,98% dels vots en la 2a volta i l’altre candidat, Vicent Martínez, ha obtingut el 47,02%.
  • Natural d’Oliva, és doctora en Psicologia i especialista en matèries sobre adolescents en risc i família.
  • Agafa el testimoni d’Esteban Morcillo, rector de la UV durant els últims vuit anys.
Mavi Mestre
Mavi Mestre
WEB CANDIDATURA MAVI MESTRE
Mavi Mestre

Maria Vicenta Mestre ha sigut triada com a nova rectora de la Universitat de València (UV) amb el 52,98% dels vots en la segona volta de les eleccions, en les quals l'altre candidat, Vicent Martínez, ha obtingut el 47,02%. Mestre serà la primera dona al capdavant del Rectorat en la història de la centenària institució acadèmica.

La fins ara vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat prendrà el testimoni a Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València durant els últims vuit anys.

Mestre i Martínez han tornat a passar aquest dimarts per les urnes després de no superar el 50% dels vots en la primera volta del passat 22 de febrer, quan van obtenir un 43,17 i un 36,76%, respectivament. Maria García Benau, l'altra candidata, va rebre en la primera volta el 20,07% dels vots.

Participació

Amb el 100% escrutat, en la segona volta han votat un total de 8.534 persones de les 55.254 convocades: 47.907 estudiants de grau i postgrau, 2.010 treballadors de Personal Docent Investigador (PDI) -doctors amb vinculació permanent-, 2.750 no doctors o sense vinculació permanent, 437 de personal d’investigació en formació i 2.150 membres del Personal d'Administració i Serveis (PAS).

Els resultats es computen pel sistema de vot ponderat. Així, d'acord amb l'article 101 dels Estatuts de la Universitat, l'elecció de rector o rectora es fa per votació directa i per sufragi universal, lliure i secret.

En concret, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent té el valor d'un 51% del total de vots a candidatures vàlidament emesos per la comunitat universitària; el del professorat no doctor o sense vinculació permanent compta un 12,67%; el dels estudiants un 25%; el del personal d'administració i serveis un 10%, i el del personal investigador en formació té el valor de l'1,33%.

Un “moment important”

Després de conéixer els resultats, Mavi Mestre ha assegurat ser conscient del "moment important" que suposa el seu nomenament com a primera rectora de la UV, després del que ha rebut l'aplaudiment del públic.

Ha centrat el seu discurs des del Saló d'Actes de la Universitat a destacar el seu compromís d'aportar diàleg i participació i treballar "braç a braç" amb tots els sectors de la comunitat universitària per a arribar als "més amplis consensos". Sota aquest prisma, ha reivindicat l'"esperit" públic i democràtic de la UV com la millor manera de fer front als "molts reptes" als quals ha de fer front la institució.

En ells ha defés posar en el centre a les persones per a aconseguir una universitat "oberta a la societat", i s'ha marcat com a meta que la Universitat siga "capdavantera" a nivell nacional i internacional. "Podem fer-ho entre tots", ha asseverat.

Missatge de tranquil·litat als associats

Un dels reptes als quals ha fet referència és el del professorat associat, un conflicte "molt greu" del que ha assegurat ser conscient. Mestre s'ha compromés a reunir-se "a partir de demà" amb el comité de vaga i les seccions sindicals i a treballar "en el que faça falta" per a atendre les seues reivindicacions, amb l'objectiu d'aconseguir una millora estructural en la situació del col·lectiu. Ha volgut traslladar així un missatge de tranquil·litat als treballadors associats i els ha emplaçat la negociació interna.

Currículum

La nova rectora va nàixer en la localitat valenciana d'Oliva i és catedràtica de Psicologia Bàsica en la pròpia Universitat. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l'Educació, va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura. Doctora en Psicologia, va obtenir també el premi extraordinari de doctorat.

Mavi Mestre és especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, que imparteix en titulacions de grau i màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres. La seua activitat docent ha sigut reconeguda amb sis quinquennis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento