Comunitat Valenciana

Un documental rescata la faceta més desconeguda de Sorolla

  • 'Sorolla. Els viatges de la llum', s'estrena aquest dimecres 7 de març en La Filmoteca de València.
  • El documental tornarà a projectar-se quatre dies més tard, diumenge que ve, 11 de març, a les 18 hores.
  • El treball parla de les claus de la seua pintura, el seu llenguatge i els seus èxits internacionals.

La Filmoteca de València acull aquest dimecres, 7 de març, l'estrena de 'Sorolla. Els viatges de la llum', un documental que dóna a conéixer "la faceta més desconeguda" del pintor valencià: la internacionalització de la seua obra, sobretot a partir de l'encàrrec de la decoració d'una de les sales de la Hispanic Society of America de Nova York. Sorolla va estampar en ella 14 panells que recorrien les regions d'Espanya i les seues tradicions.

'Els viatges de la llum' es projecta a les 20 hores i serà presentat al públic per la seua directora, Sonia Tercero. El documental tornarà a la Filmoteca quatre dies més tard, diumenge que ve, 11 de març, a les 18 hores, detalla l'Institut Valencià de Cultura (IVC) en un comunicat.

En l'audiovisual, Blanca Pons Sorolla, el pintor Antonio López i els historiadors de l'art Felipe Garín i Tomás Llorens, juntament amb el cineasta José Luis Alcaine, revelen les claus de la pintura de l'artista, el seu llenguatge i els seus èxits al mercat de l'art europeu i nord-americà.

'Sorolla. Els viatges de la llum' aprofundeix així en la modernitat de la pintura de l'artista, influïda per les avantguardes del canvi de segle, per la fotografia i per l'incipient art cinematogràfic.

L'estrena del documental compta amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa, on es pot visitar l'exposició 'Sorolla: Un jardí per a pintar' fins a dilluns que ve 19 de març.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento