Comunitat Valenciana

UGT PV veu les dades "positives però insuficients" i lamenta que l'ocupació creada "és temporal i parcial"

  • UGT PV considera que les dades de l'atur del mes de febrer són "positius però insuficients per a evidenciar un canvi que afecte la generació d'ocupació de qualitat i que arribe a tota la ciutadania i a tots els territoris", i adverteix que l'ocupació que s'està creant "és temporal i parcial".

Segons ha informat aquest divendres el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, el nombre d'aturats va baixar al febrer en 2.045 aturats respecte al mes anterior a la Comunitat Valenciana (-0,52%), la qual cosa suposa la tercera major caiguda en termes absoluts després de Catalunya i Balears. El nombre total d'aturats queda situat en 392.794 persones.

El sindicat ha explicat que "les reduccions es concentren pràcticament en la població masculina i en els majors de 25 anys, amb increments d'afiliació concentrats bàsicament en la província d'Alacant" i el creixement econòmic "no arriba a repercutir en la qualitat de l'ocupació que garantisca unes condicions dignes d'ocupació i de vida per a la població".

"I és que l'ocupació que es crea és temporal i parcial, una ocupació afectada per una doble precarietat, que ha instal·lat en la pobresa a una gran part de la població ocupada", ha agregat UGT, que destaca la bretxa de gènere existent, ja que a pesar que les dones representen el 60% de la població desocupada, aquest mes el 75% de les persones que han deixat d'estar aturades eren homes.

També s'ha referit a la bretxa intergeneracional, en reduir-se l'atur mensual entre els majors de 25 anys, però s'incrementa entre els més joves (un 3%). També apunta a desigualtats territorials, ja que l'atur es redueix a València i Alacant, però creix a Castelló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento