Comunitat Valenciana

El Mercat de Colón de València s'ompli d'oci, moda i gastronomia

  • L'Orquestra de València ofereix un concert dirigit pel director valencià Roberto Forés Veses.
  • Espai Rambleta compleix sis anys i ho celebra amb una àmplia programació cultural.
  • El cap de setmana arriba amb nombroses activitats dirigides a tots els públics.
El Soc faller del Mercat de Colón se celebra aquest cap de setmana
El Soc faller del Mercat de Colón se celebra aquest cap de setmana
PRENSA MERCADO COLÓN
El Soc faller del Mercat de Colón se celebra aquest cap de setmana

L'agenda cultural i d'oci del cap de setmana arriba d'allò més completa aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana. Entre els plans més cridaners destaca la tornada a la 'Ruta del Bakalao' amb el retorn del compositor Wim Mertens a València, un cicle de masterclass de cineastes europeus amb la participació del guionista de 'Good bye, Lenin!', o l'edició de Falles del Soc del Mercat de Colón, amb un 'market' amb el millor oci, moda i gastronomia.

L'emblemàtic mercat valencià celebra aquest divendres i dissabte l'edició més fallera del seu soc, en la qual unirà oci, gastronomia i comerç en "un dels 'markets' més interessants de la ciutat", en el qual es podrà adquirir "detalls originals i productes de primera línia de diferents sectors com moda, complements, artesania i decoració".

Aquest dissabte té lloc també a València una masterclass per part del guionista Bernd Lichtenberg, guanyador del premi al Millor Guió Europeu en 2003, en el marc del cicle que impartiran diversos guionistes europeus en la ciutat.

Aniversari d'Espai Rambleta

Mozart també apareix en el 'planning' d'aquest cap de setmana, ja que el director valencià Roberto Forés Veses, actual titular i artístic de l'Orquestra d'Auvèrnia a França, es posarà aquest divendres al capdavant de l'Orquestra de València, per a dirigir un programa en el qual destaquen les quatre àries de concert 'Alma grande e nobil core', KV 578, 'Bella mia fiamma, addio', KV528, 'Vado, ma dove?', KV583 i 'Misera, dove son', KV 369 de Wolfgang Amadeus Mozart.

I de Mozart a la 'Ruta del Bakalao', amb la tornada a València del compositor i músic belga Wim Mertens al Teatre El Musical aquest dissabte, creador de temes com 'Maximizing the audience' o 'Struggle for Pleasure', que van triomfar en les discoteques d'aquesta mítica ruta.

A més, el centre cultural de la Rambleta compleix aquest divendres sis anys de vida i per a celebrar-ho ha preparat una programació que realitza un viatge cultural i d'homenatge al Mediterrani per la seua riquesa i diversitat cultural. Teatre, música, cinema, literatura, arts plàstiques, pensament i gastronomia nascuts a la seua vora integren l'oferta de tot el cap de setmana i altres dies del mes de març.

El teatre també té un lloc en l'oferta cultural del cap de setmana amb 'La Tristesa dels Ogres', que proposa en el Teatre Principal un 'zàping' sobre l'adolescència amb històries traumàtiques.

A més, el Teatro Círculo de Benimaclet acull 'Electra (llamando a las puertas de Dunblane)' d'Eurípides aquest dissabte i diumenge, amb la direcció de Pablo Corral, que ens posa davant la necessitat que té l'ésser humà, quan se sent agraviat, de necessitar una justícia que li repare el dany rebut, justícia que quan repara ell mateix, es converteix en venjança.

Dones en el feixisme espanyol

Enfront de la visió purament masculina que se'ns ha transmés sobre la guerra i posterior dictadura, amb 'La Sección' observarem en el Teatre Arniches d'Alacant aspectes de l'esdevindre de les vides de tantes dones les vides de les quals van estar marcades per unes imposicions educatives-polítiques-religioses i de gènere que van tindre un calat profund en la societat espanyola del moment.

El dissabte és el torn de Paco Muñoz, que ofereix un recital per a presentar algunes de les cançons del seu últim CD en un concert en l'Arniches.

Finalment, l'Institut Valencià de Cultura ofereix en el Museu de Belles Arts de Castelló una col·lecció de retrats que constitueixen una mostra de personatges bíblics procedents de la Setmana Santa Marinera de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento