Comunitat Valenciana

Oltra critica la falta d'inversió a la Comunitat i falta d'interés del Govern central en el Corredor Mediterrani

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha criticat aquest divendres la "falta d'inversió" del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, i ha indicat que l'executiu central "pareix que no ha posat interés en el Corredor Mediterrani". Segons ha dit, "no es pot estar al capritx d'algú que vullga passar el Mediterrani per la M-40 perquè està on està".

Oltra ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa en la qual ha informat dels temes tractats en la reunió del Consell, que s'ha celebrat prèviament a Castelló, en ser preguntada pel Corredor Mediterrani i la falta d'infraestructures del nord de Castelló cap a Catalunya.

La vicepresidenta ha recordat que el Consell "en moltes ocasions" ha expressat la "preocupació" per les infraestructures i les inversions del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, així com que és la comunitat autònoma que en els últims Pressupostos Generals d'Estat "menys inversió per habitant té -119 euros- enfront de comunitats que tenen més 400 euros per habitant".

Per tant, Oltra ha assenyalat que "si la Comunitat és l'última de la cua en inversions, per no parlar del finançament, es ralenteix el Corredor Mediterrani i les infraestructures que la Comunitat necessita".

Per a Oltra, el Corredor Mediterrani, a més, és una infraestructura "clau" per a l'economia no només valenciana, sinó d'Espanya, "ja que en l'arc mediterrani es concentra la major part del PIB". "El Govern d'Espanya pareix que no ha posat interés en el Corredor Mediterrani, i així cada vegada s'allarguen més els terminis i, com no tenen ni pressupost, per a 2018 no sabem el que hi ha, i si es prorroga, seguirem a la cua", ha afegit.

Açò, segons ha dit, s'ha traslladat a través d'un acord unànime de les Corts Valencianes que parlava de finançament, inversions i de regularització del deute, i ha recordat que ara, "feliçment, s'ha desbloquejat després de més de 40 pròrrogues la reforma de l'Estatut que ha de garantir les inversions del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana en relació al seu pes poblacional".

"Ja hem dit en moltes ocasions que tenim un problema de paràlisi del Govern d'Espanya, de falta d'inversions, ara de falta de pressupost, d'incapacitat per a traure endavant les infraestructures que aquest país necessita", ha subratllat la vicepresidenta, qui ha assenyalat que "no es pot estar al capritx d'algú que vullga passar el Mediterrani per la M-40 perquè està on està". "A veure que fa el canvi climàtic, però de moment està on està", ha insistit.

Oltra ha indicat que el Consell seguirà defenent que ací arriben les inversions "segons al nostre pes, a les necessitats econòmiques", i el Corredor Mediterrani -ha dit- és una infraestructura "demandada pels empresaris, el conjunt d'agents econòmics i socials, els sectors productius perquè és la garantia de poder exportar millor i de ser més productius i competitius en aquesta Comunitat i tindre un horitzó econòmic que ens permeta, entre altres coses, generar i distribuir més riquesa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento