Comunitat Valenciana

Puig diu que la Comunitat "avança pel camí correcte" per a reduir l'atur

  • Considera que, tot i això, cal "millorar els salaris i les zones d'exclusió".
  • "390.000 aturats són moltes persones", ha dit el cap del Consell.
  • Un dels aspectes en els quals assegura que treballa és en el de superar la desigualtat entre homes i dones.
Ximo Puig
Ximo Puig
GVA - Archivo
Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat les últimes dades de l'atur i ha subratllat que la Comunitat Valenciana "avança pel camí correcte". No obstant açò, ha matisat que cal "millorar els salaris i les zones d'exclusió".

Puig ha afirmat que "sempre cal ser absolutament cautelosos i prudents" però la dada de la desocupació d'aquest mes "és el millor des de fa 17 anys". "Per tant -ha agregat- és una dada positiva". Respecte a l'afiliació, ha subratllat que també és la millor dels últims 11 anys.

Així, la Comunitat Valenciana, "des d'un escenari d'estabilitat, diàleg i honradesa està avançant pel camí correcte". "Una altra cosa és que evidentment hem de millorar els salaris, millorar també les zones d'exclusió que existeixen per a moltes persones. 390.000 aturats són moltes persones", ha dit.

Puig ha afirmat que "mai cal fer triomfalisme" però la Comunitat Valenciana està "en la línia correcta i així va a continuar", ha pronosticat. "Intentant -ha afegit- generar el millor escenari possible perquè es produïsca la inversió per part d'empreses i, al mateix temps, buscar fórmules perquè des del punt de vist d'atractiu de la Comunitat s'augmenten tots els àmbits perquè hi haja inversió i possibilitat de creació d'ocupació". "La creació d'ocupació és l'objectiu comú dels valencians i per a la Generalitat és la gran prioritat", ha incidit.

Sobre la igualtat de llocs de treball i salaris entre homes i dones, el president ha manifestat que hi ha una bretxa salarial que arriba al 30%. "Totes les polítiques que fa la Generalitat són per a superar la desigualtat que hi ha entre homes i dones. Des de les conselleries i altres àmbits estem intentant superar aquestes dificultats", ha asseverat.

Al seu juí, "hi ha un forat que cal tapar i nosaltres ens vam sumar al crit unànime per part d'organitzacions en favor que el 8 de març siga molt especial per a lluitar contra la violència de gènere i la bretxa salarial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento