Comunitat Valenciana

Una mostra presenta a València 30 anys de campanyes de prevenció del VIH

  • S'anomena 'Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida' i es podrà gaudir fins al 30 d'abril en el Palau de Cerveró.
  • Ofereix una selecció de cartells per a analitzar aquest fenomen i les actituds que s'han pogut modificar.
Una de les imatges de la mostra
Una de les imatges de la mostra
UV
Una de les imatges de la mostra

Una exposició en el Palau de Cerveró de València mostra des d'aquest dijous 30 anys de campanyes de prevenció del VIH/sida, amb "altres relats", amb l'objectiu d'evidenciar la necessitat de "desestigmatizar" la malaltia i als afectats. Comisariada per Pepe Mirales i realitzada per la Universitat de València en col·laboració amb la Politècnica, la mostra s'emmarca en el Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties.

El Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la UV i l'Institut de Medicina López Piñero inaugura a partir de les 18.00 hores la mostra 'Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida', que es podrà veure fins al 30 d'abril, segons ha informat la UV en un comunicat.

'Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida' proposa, a través de cartells i altres mitjans informatius, una sèrie de nodes epistemològics que permetran veure com s'ha entés la prevenció del VIH i de la sida i quines actituds ha pogut modificar.

El projecte ofereix una selecció de "moments clau en l'evolució del discurs en la prevenció que, inevitablement, anirà lligat als canvis socials, polítics i als avanços científics". A més, l'exposició evidencia la necessitat de "desestigmatizar la malaltia i, abans de res, a les persones infectades amb l'objectiu de conscienciar el respecte i dignificar les seues vides".

Donar visibilitat a les campanyes

Al llarg dels anys s'han succeït campanyes de prevenció del VIH /sida que han generat "imatges i prejuís conseqüència del desconeixement de la malaltia i les implicacions que té per al malalt i el seu entorn", assenyalen.

Aquesta exposició pretén "posar en evidència" aquestes mirades "donant visibilitat a aquelles campanyes dirigides a diferents categories socials, sexuals, ètiques i culturals, que aborden sense tabús temes com la sexualitat, el plaer, la toxicomania, la malaltia i la mort; i fan d'aquesta informació una cosa accessible per a entendre els comportaments preventius dirigits a cada tipus de pràctica".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento