Comunitat Valenciana

Intersindical, "satisfeta" després d'iniciar-se el tràmit de la reforma de la Llei de participació institucional

  • Intersindical Valenciana s'ha mostrat "satisfeta" per l'inici de la tramitació en les Corts Valencianes de la proposta per a modificar la Llei de participació institucional, que regula les subvencions a les organitzacions sindicals i empresarials en matèria de participació i col·laboració institucional i que va ser aprovada en 2015.

En un comunicat, la central sindical ha agraït als partits "el diàleg i la sensibilitat que han tingut en aquest assumpte" i considera que ara s'obri un període per a canviar una llei "que afavoreix el bisindicalisme i vulnera la llibertat sindical".

Segons ha remarcat, "ni l'Organització Internacional del Treball ni la Constitució o qualsevol altra normativa legal espanyola obliguen el Consell a repartir les partides" entre els sindicats "més representatius" perquè "si hi ha voluntat política poden arribar al conjunt dels sindicats". "Tampoc existeix cap obligació legal en l'ordenament jurídic de finançar amb diners públics als sindicats", ha agregat.

Per açò, Intersindical ha qüestionat des de la seua promulgació la necessitat d'aquesta llei i els criteris de repartiment de les partides, reclamant que els recursos destinats a les organitzacions sindicals "es repartiren en funció dels delegats obtinguts en les eleccions sindicals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento