La Unió de Consumidors demana a l'Ajuntament inspecciones en tots les parades de bunyols i controls de qualitat
La Unió de Consumidors demana a l'Ajuntament inspecciones en tots les parades de bunyols i controls de qualitat Europa Press

Així ho ha indicat el secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, en un comunicat en el qual l'organització ha oferit una sèrie de recomanacions a tindre en compte a l'hora de realitzar les compres.

La UCCV ha precisat que totes les parades de venda al públic "han d'indicar de forma visible i clara el preu de tots els productes que estiguen a la venda, tal com estableix el Reial decret 3423/2000 de 15 de desembre que regula la indicació de preus dels productes".

Igualment, i igual que la resta d'establiments, les parades de bunyols "han de disposar del model oficial de Fulles de Reclamacions de la Generalitat Valenciana i facilitar-li-la als usuaris que així ho sol·liciten". A més, els establiments estan obligats a entregar als consumidors el comprovant de la compra, necessari en el cas d'haver de posar una queixa o reclamació.

D'igual manera, apunta al fet que els consumidors poden comprovar que les parades tenen les corresponents autoritzacions, ja que han d'estar exposades en un lloc visible. També han de tindre en compte que tots els productes que estiguen a la venda "han d'estar protegits per vitrines o sistemes similars com a caixes, separadors, a excepció dels envasaments".

En el cas d'aquells aliments que, per la seua composició, requerisquen ser conservats amb refrigeració, com cremes i nates, "és necessari que estiguen en un lloc refrigerat amb termòmetres de lectura exterior perquè el ciutadà el puga comprovar".

Una altra de les qüestions a tindre en compte és la neteja tant de la instal·lació com dels utensilis utilitzats per a l'elaboració dels aliments, i en el cas que en el mateix lloc s'elaboren també masses fregides aptes per a celíacs i no celíacs "és necessari la separació física de tots dos productes i la utilització d'utensilis diferents per a evitar les contaminacions creuades".

Quant a recipients on s'elaboren els aliments, "han d'estar degudament coberts quan no s'estiguen utilitzant per a protegir adequadament l'oli, i evitar la seua reutilització excessiva, ja que generalment un excessiu ús pot presentar alteracions". Així, avisa que quan l'oli de fregit presenta una olor desagradable, color inadequat (enfosquiment intens), augment de la viscositat o hi ha aparició de restes alimentoses, evidencia un "deteriorament d'aquest producte".

Consulta aquí más noticias de València.