Comunitat Valenciana

El jutjat sobreseu provisionalment la causa pel suposat cobrament de comissions en Ribera Salud

  • L'instructor ha conclòs que no hi ha indicis dels delictes de malversació, suborn i corrupció.
  • El grup lamenta la "campanya difamatòria" sobre B2B i recalca que sempre ha actuat des de la legalitat.
  • La investigació va partir d’una denúncia de dos representants sindicals "a partir d'una carta anònima".
Façana Ciutat de la Justícia de València
Façana Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Façana Ciutat de la Justícia de València

Ribera Salud ha expressat aquest dimarts la seua "satisfacció" per la decisió del jutjat d'Instrucció número 4 de València de sobreseure provisionalment la causa en la qual investigava el suposat cobrament de comissions de la seua central de compres a les mercantils proveïdores de material ortoprotèsic per als hospitals que gestiona el grup, i ha lamentat la "campanya difamatòria" sobre B2B, l'actuació de la qual defensa que sempre s'ha desenvolupat des de la "legalitat".

La UTE s'ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després de conèixer-se que el jutjat d'Instrucció ha arxivat la recerca després d'interrogar a testimonis, analitzar factures i estudiar informes sol·licitats a diferents administracions i organismes.

L'instructor ha conclòs que no hi ha indicis dels delictes de malversació, suborn i corrupció en els negocis que s'estaven investigant des de maig de 2016.

Després de l'anunci de l'arxiu de les diligències contra B2B, Ribera Salud ha expressat la seua "satisfacció" per la decisió i la seua confiança en la Justícia. "Aquesta mesura judicial demostra el que sempre hem defensat des que es va iniciar aquesta orquestrada campanya de desprestigi reputacional: que B2B Salut ha actuat sempre conforme a la Llei", ha recalcat, i ha defensat que "sempre ha treballat des de la legalitat en totes les seues operacions i ha apostat per la transparència en la seua gestió".

"Falsa denúncia"

Així mateix, ha subratllat que des que es va iniciar la "falsa denúncia" d'aquests fets ara arxivats per part de dos representants sindicals, "a partir d'una carta anònima", "B2B Salud ha cregut en la Justícia i s'ha posat a la disposició de les autoritats amb la finalitat d'aclarir les infundades acusacions i la campanya difamatòria a la qual ens hem vist sotmesos, que han causat un gran dany al prestigi d'aquest grup i als seus professionals".

En aquesta línia, apunta que B2B Salud, "de la mateixa manera que la resta d'empreses del grup, està sotmesa a constants auditories internes i externes, presenta els seus comptes anuals en el Registre Mercantil i compta amb una política de Compliance en l'organització" i afig que la plataforma de compres està "certificada i auditada des de 2010 per Aenor segons la norma UNE ISO 9001".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento