Comunitat Valenciana

UGT-PV es recupera de la pèrdua d'afiliats, redueix el seu deute un 58% i dissenya una pla d'"austeritat" per a deu anys

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Martí I Sáez (UGT-PV)
Martí I Sáez (UGT-PV)
EUROPA PRESS
Martí I Sáez (UGT-PV)

El sindicat d'UGT-PV ha fet balanç de la seua activitat en 2017, un any en el qual ha experimentat un "repunt" en els seus afiliats -després d'una tendència a la baixa durant la crisi-, ha reduït el seu deute en un 58%, ha abandonat definitivament els cursos de formació per a aturats i ha dissenyat una estructura d'"absoluta austeritat" per als pròxims deu anys.

Així ho han donat a conéixer aquest dimarts el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, i el sotssecretari general i recursos, Guillermo Martí, en una roda de premsa en la qual han avançat les previsions per a 2018, un exercici en el qual preveuen que els ingressos del sindicat procedents de la Llei de Col·laboració i Participació Institucional (LCPI) -800.000 euros- representen entorn al 9% del total, menys que en 2017 quan va suposar un 14%.

Així, el balanç de 2017 reflecteix que el 50% dels ingressos d'UGT-PV arriba per les quotes dels afiliats, el 18% per prestació de serveis, arrendaments, etc. i el 32% de subvencions externes de les administracions públiques, ha puntualitzat.

EL DOBLE D'AFILIATS QUE TOTS ELS PARTITS DE LES CORTS

L'informe de comptes d'UGT-PV mostra un descens d'afiliats des de l'inici de la crisi, quan comptava amb 116.672 fins al 2017, amb 86.522, no obstant açò s'observa un "repunt" que reverteix la tendència a la baixa. Sobre aquest tema, Martí ha subratllat que té "el doble" d'afiliats que tots els partits amb representació en les Corts Valencianes o que el València CF i el Levante UD junts. A més, compta amb 9.782 delegats, que units als 10.224 de CCOO PV, suposen el 73,28% del total de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, durant el 2017, el sindicat ha aconseguit reduir el seu deute quasi un milió d'euros, destinant un 14% de la seua despesa a la seua amortització. Si en 2015 el deute ascendia a quasi 4 milions, en dos anys ja ha pagat la mitat i en 2018 pretén amortitzar els 1,9 milions que queden amb la venda dels locals de la seua propietat, en la seua majoria aules de formació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento