Comunitat Valenciana

El ple de les Corts del 8 de març es 'redueix'per la vaga feminista

  • Les parlamentàries de Podem i Compromís han anunciat que no acudiran a l'hemicicle eixe dia.
  • La portaveu del PP Eva Ortiz assegura que les 'populars' no faran vaga i que "van a treballar, si cap, molt més".
Ple de les Corts Valencianes
Ple de les Corts Valencianes
EUROPA PRESS
Ple de les Corts Valencianes

El ple de les Corts Valencianes dels dies 7 i 8 de març serà més curt de l'habitual, ja que la jornada del dijous es reduirà a la sessió de control al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, perquè els qui ho desitgen puguen sumar-se a la convocatòria de vaga feminista convocada per a eixe dia o acudir a les celebracions amb motiu de les festes de la Magdalena a Castelló.

Així ho han acordat els grups en la Junta de Portaveus celebrada aquest dimarts, en la qual s'ha tancat l'ordre del dia d'aquest ple, en el qual es produirà la votació final del projecte de Llei de seguretat ferroviària i el projecte de Llei de creació del Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana iniciarà la seua marxa en el Parlament. També hi haurà mocions sobre la central nuclear de Cofrents, la lliure elecció dels pacients per a acudir a l'IVO o el Tren de la Costa.

La diputada de Podem Cristina Cabedo ha explicat que s'ha aconseguit "un acord de mínims" per a reduir el ple el dijous a la sessió de control però ha anunciat que, en tot cas, les parlamentàries de la formació secundaran la vaga no acudint a l'hemicicle i ha fet una crida a la resta de partits a fer el mateix.

A més, ha assenyalat que encara que no saben si amb aquest gest se'ls llevará quantitat alguna del seu sou, ho donaran a associacions feministes, posant-ho de la seua butxaca si al final no se'ls descompta.

Des de Compromís, la portaveu adjunta Mònica Álvaro ha remarcat que Dones amb Compromís sempre s'ha posicionat a favor de fer vaga de 24 hores "que és més que necessària" i volen exercir-ho, per la qual cosa tampoc acudiran. Segons ha indicat, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, també tenen eixe compromís.

Per la seua banda, el síndic socialista, Manolo Mata, ha agraït al PP que "no muntara un ciri" amb aquest assumpte i s'haja aconseguit un acord per a aquest ple, al mateix temps que ha manifestat que el PSPV se sumarà a eixa vaga. No obstant açò, ha indicat que no sap si les parlamentàries socialistes també deixaran els seus escons buits però ha admés que "visualment potser està bé que no entren".

El PP insisteix en la destitució de Nomdedéu

La portaveu adjunta del PP Eva Ortiz ha assegurat que les 'populars' no faran vaga el 8 de març i "van a treballar, si cap, molt més" que un dia normal, perquè no estan d'acord amb aquesta vaga i al PP li haguera agradat que fóra acompanyada de la destitució del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu: "Haguera sigut un bon binomi".

Així mateix, la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat que cada diputada és lliure de fer vaga o no, i ha afirmat que ella celebra el Dia de la Dona Treballadora "homenatjant a totes les dones que han treballat pels nostres drets". Encara que ha indicat que "en la manera del possible" intentarà fer-la, ha recalcat que ella no descansa "cap dia" i la seua vaga és "quasi a la japonesa", ha ironitzat.

Llei electoral

D'altra banda, els portaveus dels grups s'han pronunciat de nou sobre la reforma de la llei electoral per a rebaixar la barrera electoral i des de Cs Sánchez ha assenyalat que estan disposats a seguir negociant per a arribar a un acord però ha incidit que per a ells és "molt important" la circumscripció única i no volen una llei que servisca només per a les eleccions de 2019, sinó "de qualitat, que perdure en el temps i amb consens".

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha insistit que el plantejament de Ciutadans és "trampós" i "no està permetent avançar", mentre que Manolo Mata considera que el fonamental és rebaixar la barrera electoral i Cs "es desmarca de l'essencial" i "és una manera de rebentar açò".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento