Comunitat Valenciana

Marzà diu que el Consell ha complit les actuacions de TSJ i va paralitzar "en el minut zero" el decret de plurilingüisme

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defès que el Consell ha complit les actuacions dictades pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TJSCV) i "en el minut zero", quan el tribunal valencià va ordenar la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme i "no era ni una sentència ferma", va paralitzar la seua aplicació i va seguir treballant que "l'important no és l'instrument, sinó l'objectiu" que els alumnes aprenguen tres llengües.
Vicent Marzà (arxiu)
Vicent Marzà (arxiu)
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà (arxiu)

Marzà s'ha pronunciat en aquests termes a preguntes dels mitjans a Alacant sobre la petició perquè presente la seua dimissió, formulada per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, perquè considera que no va respectar els dictàmens del TSJCV.

Sobre aquest tema, el titular d'Educació ha asseverat: "Des del primer moment hem complit les actuacions del Tribunal", al mateix temps que ha apuntat que l'objectiu és que els xiquets "aprenguen tres llengües", circumstància que segons ha dit "no ha passat fins ara".

Així, ha relatat que hi ha "un infinitat" de xiquets que no parlen anglés, "desenes de milers" que no parlen valencià i "absolutament cap" que no parle castellà. "Per tant, la qual cosa hem de fer és tindre un instrument al servei dels ciutadans perquè s'aprenguen les tres llengües i que es dominen de forma efectiva", ha continuat.

"Eixa és la voluntat que té aquest Govern", ha afegit i ha precisat: "És el que hem fet i hem treballat amb total transparència i lleialtat amb totes les institucions; complint amb tot el que ha dit el TSJCV i, al mateix temps, posant per damunt de tot l'interés dels estudiants i el dret a aprendre diferents llengües".

En eixe sentit, Vicent Marzà ha exposat que l'actual Consell és el que "més ha fet" per l'aprenentatge de l'anglés i ha sostingut que "ara mateix hi ha més de 10.000 professors formant-se en anglés; hi ha 300 auxiliars de conversa natius, que estan en els col·legis públics ajudant a aprendre anglés de forma oral; hi ha més de 600 professors que se'n van anar a l'estranger, pagat per la Generalitat, quatre setmanes i enguany seran més de 1.000".

"BATALLES PARTIDISTES"

Al seu juí, l'"aposta en claríssima" perquè s'aprenguen les tres llengües "d'una vegada per sempre" i "això és el que estem posant sobre la taula amb criteris pedagògics". Per açò, ha advertit que si "algú" pretén seguir "amb batalles partidistes i de tàctica, no ens va a trobar".

"Sóc professor d'anglés i de francés, i el que més em preocupa és que els meus xiquets aprenguen i des d'eixa perspectiva és tot el que estem fent des de la Conselleria perquè, de veres, tinguen totes les oportunitats per a aprendre i que no es queden arrere per menys oportunitats respecte d'altres xiquets d'altres territoris que tenien millors oportunitats", ha al·legat.

Finalment, ha defès que les dos llengües oficials han de posar-se "en valor" perquè "són dos riqueses" i que dominant "més llengües" s'afavorirà tindre "més oportunitats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento