Comunitat Valenciana

Sindicats, patronal i partits tornen a Madrid el 24 d'abril a reunir-se amb diputats i senadors pel finançament

  • Sindicats, patronal i partits polítics amb representació parlamentària en les Corts Valencianes -a excepció del PP- tornaran Madrid el pròxim 24 d'abril per a mantindre una reunió amb diputats i senadors valencians i "insistir" en la reivindicació de "un finançament just per a la Comunitat Valenciana".

Així ho ha avançat aquest dimarts el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, durant la presentació dels comptes del sindicat de 2017-2018, en una roda de premsa en la qual ha explicat que la plataforma que es va crear per a convocar la manifestació del passat 18 de novembre per a donar visibilitat a l'"infrafinançament" valencià s'ha havia "refredat" un poc després de la mobilització però ja s'ha "recuperat".

"La batalla pel finançament segueix", ha avisat. És més, en la seua opinió, haurien de plantejar-se una "gran manifestació a Madrid", atés que "pareix evident que el nostre major problema és un problema d'invisibilitat i si no vas a Madrid, eixa visibilitat, almenys des del punt de vista dels mitjans de comunicació de caràcter nacional, no té cap transcendència".

En aquest punt, Sáez ha admès que hi ha "alguna discrepància" però sosté si el problema del finançament autonòmic no es resol satisfactòriament i les dificultats són creixents, "caldrà fer-ho perquè en cas contrari traslladarem una sensació d'impotència i fracàs que no mereix la Comunitat Valenciana i aquells als quals aspirem a representar".

Al seu torn, s'està treballant amb algunes regions que tenen plataformes semblants a les de la Comunitat Valenciana -que conjumina sindicats, patronal i partits-, com és el cas de les Illes Balears. També s'han posat en contacte amb altres com Andalusia en la qual no hi ha cap plataforma d'aquest tipus "per a intentar un parell de trobades entre Andalusia i la Comunitat Valenciana defenent junts eixa reforma del sistema de finançament", ha explicat el dirigent sindical.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento