Comunitat Valenciana

València registra en 2017 "rècord" de pernoctacions amb 4,8 milions i de viatgers amb més de 2 milions

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Turistes a València
Turistes a València
EUROPA PRESS
Turistes a València

La ciutat de València ha registre en 2017 "rècord històric" de pernoctacions, amb més de 4,8 milions i un creixement del 6,6 per cent respecte a 2016, i de viatgers, amb més de 2 milions i un augment del 3,8 per cent sobre l'any anterior.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la regidora de Turisme en l'Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, en la roda de premsa oferida per a fer balanç de conjuntura de 2017 i avançar previsions de 2018. Ha avançat que per al pròxim any les perspectives són positives i apunten creixements com a destinació turística "desestacionalitzada, per a tot l'any".

Un informe de Fowardkeys per a l'European Cities Marketing indica que València es posiciona com a cinquena destinació amb major previsió de creixement, del 29,3 per cent, en llarga distància per al primer trimestre de 2018.

Gómez ha destacat la consolidació del turisme en la capital valenciana com a "principal sector econòmic" de la ciutat després d'haver tancat l'any, "per primera vegada" amb "tots els indicadors positius", tant pel que es refereix a "la demanda com al creixement" i la "rendibilitat turística".

La també primera tinent d'alcalde ha comparegut al costat del director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé; el president de la Unió Hotelera de la Província de València, Ximo Solá; el president de l'Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatge (AEVAV), Miguel Jiménez, i el gerent de la Federació Empresarial d'Hoteleria de València (FEHV), David Izquierdo.

Quant a les pernoctacions, la responsable municipal ha precisat que "la xifra rècord" de 4.818.434 aconseguida en 2017 ha suposat un increment en el mercat nacional del 2,1 per cent, fins a les 1.769.173 i en l'internacional, del 9,5 per cent, amb 3.049.261 "per primera vegada".

Pel que fa al nombre de viatgers arribats a la capital valenciana, Gómez ha subratllat també el creixement assolit, amb un 3,8 per cent respecte a l'exercici anterior i fins a aconseguir els 2.011.189, "la xifra més alta registrada fins al moment". En aquest punt, ha al·ludit a la "xifra rècord" en viatgers internacionals, fins al milió i un 7 per cent més que en 2016.

"Han vingut més visitants i s'han quedat més temps", ha manifestat la titular de Turisme. Ha precisat que els visitants van romandre a València una mitjana de 2,4 dies, una xifra que suposa un increment d'un 2,8 per cent respecte a l'estada mitjana registrada en 2016. Pel que fa a l'allotjament hoteler, el preu mitjà es va situar en 76,6 euros (un 9 per cent més), i el RevPar va créixer un 12,2 per cent.

CONNEXIONS AÈRIES I CREUERS

La regidora ha apuntat que "bona part" d'aquest creixement es deu també "a l'increment i a la millora de la connectivitat" de l'aeroport de València, "segons Aena, el que més ha crescut dels 15 primers de la seua xarxa". Així, ha detallat que aquest recinte va rebre en 2017 un total de 3.367.211 passatgers, un 16,28 per cent més que en l'exercici anterior.

Gómez ha valorat l'augment de places aèries i de connexions i ha destacat que aquesta temporada d'hivern han quedat consolidats "53 destinacions internacionals i 15 nacionals", al mateix temps que ha avançant que hi ha "bona previsió" per a la d'estiu, amb "63 destinacions internacionals ja confirmatdes i 17 nacionals".

La responsable de Turisme València ha agregat, pel que fa als creuers, que s'han registrat un total de 203 escales amb un creixement del 12,2 per cent. Ha apuntat que açò ha suposat un increment en el nombre de passatgers del 2 per cent, fins als 411.317.

PRINCIPALS EMISSORS

D'altra banda, l'edil ha comentat que el mercat espanyol continua liderant a València, amb 1.769.173 pernoctacions (+2,1%), seguit d'altres mercats emissors de visitants com Itàlia, amb 554.004 pernoctacions (+6,3%); Holanda amb 390.808 pernoctacions (15,6%), i el Regne Unit amb 321.996 pernoctacions (17,2%).

En aquest punt, ha ressaltat el creixement experimentat amb mercats com Rússia, que creix un 60,8 per cent en pernoctacions, principalment, per la "connexió directa" entre València i Moscou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento