Comunitat Valenciana

Una exconsellera de Ciegsa diu que en 15 dies en el càrrec no va veure irregularitats ni va tractar amb Rus i Benavent

  • Virginia Jiménez, exconsellera delegada de l'empresa pública Ciegsa, ha afirmat que en els seus 15 dies en el càrrec no va veure cap tipus d'irregularitat en la mercantil, dedicada a la construcció de col·legis, ni va tractar amb l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus ni amb l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent.

Jiménez s'ha pronunciat així durant la seua compareixença en la Comissió no permanent d'investigació de les activitats de Ciegsa, que s'ha perllongat durant un poc més d'una hora.

A preguntes dels diputats dels diferents grups polítics, ha concretat que va estar en la Conselleria d'Educació, com a sotssecretària, des de gener de 2012 fins a juliol de 2014, i anteriorment va ser directora territorial. Però en Ciegsa ha matisat que com a consellera delegada només va estar 15 dies: del 23 de juliol de 2012 fins al 2 d'agost. Sense eixe càrrec sí va estar més temps en l'empresa pública, des del 17 de febrer.

Preguntada per si va veure alguna irregularitat, ha indicat que quan ella va arribar a Ciegsa hi havia una dràstica disminució de la inversió amb motiu de la crisi econòmica, així que la construcció de centres es va paralitzar i només s'acabava obra programada. També es va iniciar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

L'exconsellera, que ha dit que va deixar el seu càrrec en Educació perquè estava "absolutament esgotada i amb problemes de salut", ha insistit que durant la seua etapa en Ciegsa no es va adjudicar gens. "Eren contractes de serveis perquè la maquinària estava paralitzada", ha dit. També ha afirmat que la contractació era visada "per tot el món" i que s'enviava periòdicament informació a la Intervenció General.

D'altra banda, ha negat qualsevol relació o tracte amb Rus i Benavent. Ha afirmat que amb ells no ha parlat res de col·legis ni de modificacions i ha recordat que ella tenia un poder limitat, sobretot en les obres. Així mateix, ha dit que no va rebre cap pressió ni comissió per a contractar empreses perquè, a més, no ho haguera consentit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento