Comunitat Valenciana

Girau lamenta la "falta de voluntat integradora" de Gómez "a pesar del discurs d'unitat"

  • La que va ser candidata a la secretaria general del PSPV-PSOE a València i actual regidora d'Esports i Sanitat en l'Ajuntament de la ciutat, Maite Girau, ha lamentat la "falta de voluntat integradora de la nova secretària general" de la formació, Sandra Gómez, "a pesar del discurs d'unitat que ha vingut manifestat al llarg de tota la campanya de primàries".

Girau s'ha pronunciat d'aquesta manera en un comunicat després del congrés comarcal del PSPV-PSOE de València celebrat aquest cap de setmana, en el qual Gómez va ser proclamada secretària general de la formació després de guanyar les primàries el passat 4 de febrer i aprovada la nova executiva.

Sandra Gómez, també primera tinent d'alcalde i portaveu socialista en l'Ajuntament de València, va obtindre en eixe procés un total de 640 vots (56,1%) enfront dels 485 (42,5%) de Girau, del total d'1.140 paperetes emeses en unes votacions a les quals estaven cridades 1.495 persones.

Maite Girau ha criticat que la nova direcció del PSPV-PSOE de València ha obviat la voluntat del 42,5 per cent de militants socialistes que van recolzar la seua candidatura "al no incorporar a cap dels seus membres".

Així mateix, l'edil d'Esports i Sanitat, que ha afirmat que la seua candidatura "sempre ha respectat la paritat en les seues propostes", ha censurat que "els càrrecs de major responsabilitat -president, secretari d'organització i portaveu-" de PSPV-PSOE de la capital valenciana estiguen ocupats per homes.

Girau ha agregat que en el congrés, durant el debat "dels punts de major rellevància política", va ser "impossible reconduir" aquestes qüestions i eixa circumstància "va afectar també la negociació de les esmenes presentades al model de partit i els seus estatuts". "Presentades com esmenes, i a l'empara de l'establit en els Estatuts Federals vigents, així com en el Reglament que els desenvolupa, les esmenes van ser rebutges", ha exposat.

Maite Girau ha ressaltat, d'altra banda, l'"absoluta lleialtat" de la seua candidatura "al partit" i "cap a la nova direcció" i ha dit que "ha estat present en tot moment". No obstant açò, ha lamentat que "els diferents oferiments" fets des de la seua candidatura "no han cristal·litzat en cap acord".

"La nova direcció política s'ha comportat amb vells patrons de conducta marcant unes condicions que no estan a l'altura de les noves formes de fer política", ha manifestat la candidatura de Girau.

"COMPOSICIÓ EN CREMALLERA"

Igualment, ha indicat que "en la candidatura de membres al Comité Comarcal presentada per la secretària general s'incompleixen els criteris sota els quals s'han de confeccionar aquestes candidatures al no respectar la seua composició en cremallera en els primers llocs".

"Per açò, presentem una impugnació en la mesa del congrés que hauran de resoldre els òrgans del partit competents en la matèria", ha precisat Girau. Després d'açò, ha apuntat que la raó per les quals les seues "candidatures es presentaren escrites a mà és el resultat del tracte discriminatori patit al no facilitar la direcció del partit cap recurs material que assistira a aquesta candidatura que representa el 42,5 per cent de la seua militància".

Ha afegit que "les reunions de grup van haver de celebrar-se en el carrer al no disposar de cap espai per a açò dins de l'edifici en el qual se celebrava el congrés".

"LLEIALTAT I COMPROMÍS"

No obstant açò, la candidatura de Maite Girau ha desitjat "el major dels èxits a la nova direcció política de la ciutat de València" i ha assegurat que treballarà amb ella "des de la lleialtat i el compromís" amb el PSPV-PSOE.

A més, ha felicitat a "les noves direccions polítiques triades en els congressos comarcals de l'Horta Nord i l'Horta Sud, en els quals la integració s'ha realitzat respectant la voluntat dels seus militants".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento