El PSPV espera "més imputacions" per Ciegsa: "Tant Camps com la cúpula del PPCV eren conscients"
El PSPV espera "més imputacions" per Ciegsa: "Tant Camps com la cúpula del PPCV eren conscients" EUROPA PRESS

"Ciegsa va ser un autèntic pantà de corrupció creada per a obtindre mossegades amb la construcció de col·legis", ha denunciat en un comunicat en relació a l'obertura d'una nova peça separada en el cas Imelsa, amb l'expresident de la Diputació Alfonso Rus i l'ex-secretari autonòmic d'Educació Máximo Caturla.

El Jutjat d'Instrucció 18 de València investiga el pagament de comissions il·legals a canvi d'adjudicacions de l'empresa pública Ciegsa, dependent de la Conselleria d'Educació i encarregada de la construcció de les infraestructures educatives a la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta peça separada, el socialista ha celebrat que la justícia "dóna la raó" a la comissió d'investigació i "queda demostrat que Ciegsa va ser un autèntic pantà de corrupció creada per a obtindre mossegades amb la construcció de col·legis".

De fet, s'ha mostrat convençut que "d'aquesta peça es derivaran moltes més imputacions de les quals inicialment s'han produït conforme avance la investigació". I ha recalcat: "Tant Camps com la resta de la cúpula del PPCV eren perfectament conscients de les irregularitats que s'estaven cometent en la construcció de col·legis en l'època de Máximo Caturla".

"Ara entenem les presses que tenia el PPCV per tancar quant abans la comissió d'investigació de Ciegsa en les Corts", ha afegit Boix, que creu que "saben que tenen molt que amagar i volen acabar com més prompte millor per a esborrar la corrupció".

"EL PP VA CONDEMNAR GENERACIONS SENCERES"

Per al socialista, "és lamentable l'espoli al que van sotmetre a les arques públiques: no van deixar buit on poder ficar la mà, i en els aspectes mes sensibles per a una societat com són la cooperació i l'educació". "El PP va condemnar a generacions senceres a estudiar en barracons per a, com pareix que apunten els tribunals, omplir les seues butxaques i els de els seus amics".

Açò sí, el parlamentari ha remarcat que "afortunadament, els valencians van apostar en 2015 per un canvi de progrés que ha netejat les institucions". "No anem a consentir que la veritat s'amague, com va voler fer el PP amb els casos de corrupció, impedint comissions d'investigació en les Corts o tancant-les en sis dies com van fer amb la del metre", ha reivindicat.

Consulta aquí más noticias de València.