La Comic Con, actes que fan olor a falles, menús d'estreles Michelin i una 5K per a cremar-los, aquest cap de setmana
La Comic Con, actes que fan olor a falles, menús d'estreles Michelin i una 5K per a cremar-los, aquest cap de setmana EUROPA PRESS

El València Culinary Meeting ofereix menús a quatre mans d'estreles locals i internacionals en una experiència de "cuina basada en la memòria i l'entorn", mentre que el diumenge es pot fer exercici per a cremar els excessos amb la carrera 5K Never Stop Running 'Mai et rendisques' en les grans avingudes de València.

A més, l'olor a falles envaeix ja aquest cap de setmana la capital del Turia amb un espectacle de pirotècnia total de Ricardo Caballer en La Marina, previ a la Crida del diumenge.

La primera edició d'Heroes Comic Con València obri les seues portes aquest divendres, dissabte i diumenge en Fira València amb un ampli cartell d'autors espanyols, molts d'ells del nodrit planter valencià, i internacionals, així com amb l'al·licient de la sèrie 'Stranger Things', ja que un dels seus protagonistes, Gaten Matarazzo, es convertirà en una de les principals estreles de la cita.

Al costat de l'intèrpret internacional, passaran pel saló desenes de convidats de la talla de Howard Chaykin, Paco Roca, Aimée de Jongh, Natacha Bustos, Jaime Martín, Reinhard Kleist, Carmen Carnero, Emile Bravo, Gail Simone, Yanick Paquette, Chris Sprouse, Rubén Pellejero, Thierry Smolderen, Sento, Ana Oncina, Hermann, Brian Stelfreeze, Manel Gimeno, Carlos Maiques, Gerard Miquel i Bartolomé Seguí, entre molts altres.

Un altre festival, en aquest cas gastronòmic, reuneix aquest cap de setmana a València i fins al 3 de març una experiència de "cuina basada en la memòria i l'entorn", una tornada de la gastronomia "a la seua essència" l'any de la tornada al producte.

A València Culinary Meeting, nou xefs valencians han convidat a altres nou cuiners internacionals amb els quals elaboraran menús a quatre mans i oferiran trobades gratuïtes. Així, fins a nou estreles Michelin elaboraran propostes per a "mirar cap al nostre territori i el nostre passat" perquè "som el que ens precedeix".

Per als amants de l'esport, el Circuit Divina Pastora de Carreres Populars de València torna aquest diumenge amb la carrera 5K Never Stop Running 'Mai et rendisques', la segona prova de l'any del Circuit i compta amb un recorregut 5.000 metres, el més ràpid del calendari de carreres, que transcorreran per grans avingudes de València.

L'ambient faller s'anticipa i es presenta ja aquest cap de setmana amb dos grans cites. D'una banda, un espectacle de pirotècnia total de Ricardo Caballer dispararà aquest dissabte més de 1.200 quilos de material pirotècnic que conjuminaran el component sonor de la mascletà amb la bellesa visual dels castells de focs artificials, amb la novetat d'una "escriptura sobre el cel" amb lletres de 35 metres. 'La mascletà que te alguna cosa a dir-te' serà el nom d'aquest dispar, que se celebrarà aquest dissabte a les 21.00 enfront de l'edifici Veles e Vents.

I el diumenge arriba la Crida de les Falles 2018 a les Torres de Serrans, un gran acte en el qual les falleres majors de València faran la crida a gaudir de la festa.

DESÉ ANIVERSARI DE BIOPARC, DANSA I TALLER CIRCENSE

D'altra banda, Bioparc València celebra aquest cap de setmana el seu desé aniversari amb activitats especials com a xarrades amb cuidadors, espectacles de percussió i dansa africana, sorpreses per als animals, pintacares o la degustació del pastís de l'aniversari.

No és l'únic acte festiu que acull la ciutat, ja que arriba l'octava edició del Carnestoltes de Russafa aquest dissabte amb més de 60 grups participants i més de 2.000 persones. Sota el lema 'La cultura tot ho cura', el cercaviles recorrerà els carrers més destacats del barri a partir de les 17.00 hores.

El Centre del Carme convida a aprendre acrobàcies, jocs malabars o aeris de la mà dels professionals del Circ Gran Fele i convida aquest divendres i dissabte de 18.00 a 20.00 a riure amb els xicotets espectacles i la fantasia del Gran Fele.

En un altre àmbit, el Federico García Lorca en la seua etapa més "màgica, onírica i hipnòtica" s'instal·la en el Teatre Principal de València fins al diumenge amb la versió d''Así que pasen cinco años' de la companyia Ayalaya, en coproducció amb el Centre Dramàtic Nacional.

Així mateix, l'ànima i l'essència del gran ballarí i coreògraf que va ser Antonio Gades torna al Palau de les Arts de València fins al diumenge amb l'escenificació del seu 'Carmen', que complirà en el coliseu valencià 500 representacions des de la mort del mestre d'aquesta versió ja clàssica per "descarnada i nua de tot artifici" que arriba "directa al cor".

CONCERTS A ALACANT I VISITA AL CASTELL VELL A CASTELLÓ

Pel que fa a l'oferta d'oci i cultura d'aquest cap de setmana en la província d'Alacant, el cicle de Concerts de Primavera de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA), sota la direcció de Tobias Gossman, comença aquest divendres en el Teatre Auditori de la Vila Joiosa i el dissabte l'OFUA actuarà en l'Auditori de Diputació (ADDA). El cicle finalitza el diumenge a Crevillent.

El Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) acull l'exposició 'Petrer. Arqueologia i museu', en la qual es repassen els jaciments de la zona com el barri artesanal romà de Vila Petraria i inclou objectes propis de la societat preindustrial petresana.

A més, l'obra 'Mobil', Premi FETEN 2014 a la Millor Direcció, Premi ACA al Millor Espectacle Individual i Premi ACA a la Millor Escenografia, arriba al Teatre Arniches en una mescla de fragilitat, desequilibri i tensió, en la història d'un ésser senzill i una màquina complexa.

A Castelló, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament ha organitzat el diumenge una jornada de portes obertes al Castell Vell després d'haver desenvolupat la seua restauració, amb visites guiades a càrrec dels arqueòlegs i arquitectes que han dirigit les obres.

Consulta aquí más noticias de València.