Comunitat Valenciana

Oltra demana als partits valencians complir el compromís del finançament "a Madrid, Barcelona o Istanbul"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha demanat als partits polítics valencians amb representació en el Congrés dels Diputats que defenguen "a Madrid, Barcelona o Istanbul" el compromís adquirit en les Corts entorn de la necessitat de reformar el sistema de finançament autonòmic.
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell
TWITTER MÓNICA OLTRA
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell

"No pot ser que ací es diga A, però després se'n vaja a Madrid i algú els diga que han de dir B. La unitat i la unanimitat s'han de portar fins a les últimes conseqüències i els partits valencians han de defendre els interessos dels valencians diguen a Madrid o a Barcelona el que els diguen", ha subratllat.

La també portaveu de l'executiu valencià s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per l'abstenció del PP i Cs en el Congrés dels Diputats a una moció de Compromís per a instar el Govern a establir un finançament "equitatiu" entre les autonomies.

Sobre aquest tema, ha subratllat que la societat valenciana "ha deixat molt clar que vol unitat" entorn d'aquesta qüestió i ha recordat que, per açò, els grups parlamentaris van firmar un manifest per un finançament just que va aconseguir un ampli consens en comptar amb el suport d'universitats, sindicats, ajuntaments i diferents entitats.

Per tant, al seu juí, "no pot ser" que a la Comunitat es faça una mobilització i s'aconseguisca "un acord unànime" i "quan toca defendre-ho a Madrid es faça altra". "No pot ser que ací es diga A, però després se'n vaja a Madrid i algú li diga que han de dir B", ha subratllat Oltra, per a qui la unitat i la unanimitat "s'han de portar fins a les últimes conseqüències" i "els partits valencians han de defendre els interessos dels valencians diguen a Madrid o a Barcelona el que els diguen".

"Nosaltres hem de defendre als valencians i no pot ser que algú els diga des de Madrid a uns i des de Barcelona a uns altres que és el que han de votar, perquè aleshores fan paranys amb el poble valencià i es vota en clau antivalenciana", ha considerat.

"TORNAR A LA SENDA DE LA UNITAT"

D'aquesta manera, ha demanat als grups "tornar a la senda de la unitat" i "complir els compromisos" que a la Comunitat Valenciana s'han firmat i "que tots estan d'acord" i que això "es defenga a Madrid, Barcelona o a Istanbul".

A més, Oltra ha insistit en la urgència de reformar el model de finançament autonòmic i, en aquest sentit, ha recordat que en la Conferència de Presidents va haver-hi un compromís del president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, i del Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que abans que acabara 2017 hi hauria un nou model.

"Nosaltres no volem ser més que ningú, però estem farts de ser sempre els últims de tot", ha remarcat per a assenyalar que sense la reforma del sistema de finançament està el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) que és "un préstec" que des de 2012 ha costat a la Comunitat Valenciana "més de 2.000 milions d'euros".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento