Detinguda a Villena una dona per vendre droga en el seu saló de bellesa d'ungles
Detinguda a Villena una dona per vendre droga en el seu saló de bellesa d'ungles GUARDIA CIVIL

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a Villena (Alacant) una dona de 35 anys com a presumpta autora d'un delicte de tràfic de drogues a la menuda per vendre diverses substàncies en el seu saló de bellesa.

En l'operatiu, la Benemérita s'ha confiscat de 706 grams de marihuana, 9 dosi de cocaïna, 145 euros en bitllets, diversos aparells electrònics i de telefonia mòbil, i ha pogut desactivar un punt de venda "bastant actiu" en la població.

L'Institut Armat va detectar en la localitat de Villena a mitjan any passat un augment del consum i tinença de drogues en una zona del casc urbà on ja s'havia desactivat un punt de venda mesos abans, i pareixia que algú havia pres el relleu. Quan es va iniciar la investigació, els agents van constatar que en un saló d'ungles proper al lloc, "els clients obstaculitzen i eixien d'ell tan ràpid, que a penes els podria donar temps ni per a una manicura exprés", explica la Guàrdia Civil en un comunicat.

Després de mesos d'investigació, en els quals van poder prendre declaració a diversos testimonis, i es van poder arreplegar evidències suficients per a demostrar que allí s'estava venent droga sota la tapadora d'un saló de bellesa, els agents de la Guàrdia Civil de Villena van aconseguir un orde d'entrada i registre del local. Va ser un registre bastant minuciós, que va derivar en la confiscació de diversos pots amb 706 grams de marihuana, 145 euros en bitllets, i altres components electrònics i de telefonia mòbil utilitzats per a la venda i distribució de la droga.

EN EL RODAPEU

No obstant açò, quan estaven a punt de finalitzar el registre, el gos del Servei Cinològic de la Guàrdia Civil que els acompanyava va marcar el rodapeu de davall una estufa de paret. El rodapeu a penes es movia en tocar-ho, i van necessitar un parell de ferramentes per a poder traure-ho.

Una vegada separat de la paret, van veure que en el seu revers hi havia un tros de ferro pegat que s'unia fortament a un imant col·locat sobre la rajola. S'havia posat així per a amagar un forat excavat que guardava 9 dosi de cocaïna (8 grams en total) i un tros de sabó amb el qual es va intentar despistar al gos sense molt d'èxit.

La Guàrdia Civil va detindre aquesta dona, de nacionalitat espanyola de 35 anys, veïna de Villena, per ser la presumpta autora d'un delicte de tràfic de drogues, desmantellant així un punt de venda a la menuda. Una vegada ha passat a disposició judicial, s'ha decretat la seua posada en llibertat amb càrrecs.

Consulta aquí más noticias de València.