La Conselleria de Cultura reconeix el Museu de la Fotografia de Manises
La Conselleria de Cultura reconeix el Museu de la Fotografia de Manises GVA

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció museogràfica MUMAF de l'Ajuntament de Manises (València), que alberga en el seu interior “una de les col·leccions de càmeres fotogràfiques més importants d'Espanya".

El museu compta amb una col·lecció de càmeres fotogràfiques, accessoris i material de laboratori que sumen un total de més de 2.000 peces, i una col·lecció de quasi 6.000 fotografies de variada tipologia.

Aquests fons inclouen càmeres fotogràfiques de diferents èpoques, projectors de cinema, càmeres de cinema portàtils, materials de laboratori, suports fotogràfics, materials publicitaris i fotografies en diferents suports.

En el museu destaca la secció dedicada a les més de mil càmeres fotogràfiques que es troben en un estat de conservació excel·lent. D'elles, tan sols unes 400 s'exhibeixen actualment.

Càmeres des del segle XIX

En aquesta col·lecció estan representades les càmeres més significatives i entre totes abasten un ampli marc cronològic, des de les últimes dècades del segle XIX fins a l'arribada de la fotografia digital, i destaquen per la seua vistositat un bon nombre de càmeres de fusta de gran format que s'exhibeixen en la part central del museu.

L'origen del Museu de la Fotografia de Manises es deu a la donació que va realitzar a l'Ajuntament Carlos Sanchis García, fotògraf de professió, que des del seu establiment a Manises va anar col·leccionant material i emmagatzemant un extens fons fotogràfic.

La majoria de les càmeres que va reunir provenen de participacions en subhastes, compres en tendes d’antiquaris, rastres, mercats ambulants i adquisicions de particulars que li oferien.

A més, el museu compta amb una biblioteca tant d'història de la fotografia com de catàlegs de càmeres d’antiquaris i de subhastes, i diverses col·leccions de revistes vinculades al sector de la fotografia.

Consulta aquí más noticias de València.