La jutgessa ordena retirar el passaport a Augusto Tauroni però no li ingressa a la presó davant el nou juí
La jutgessa ordena retirar el passaport a Augusto Tauroni però no li ingressa a la presó davant el nou juí EUROPA PRESS

Així ho ha decidit en una interlocutòria, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual rebutja la petició de l'acusació popular en aquest cas, la Coordinadora d'ONGD, que l'empresari entre a la presó. Aquesta part entenia que existia risc de fugida per tindre diners ocults i relacions amb altres països i, a més, al·ludia a les elevades penes de presó a les quals s'enfronta en la vista pendent, i per a la qual ja s'ha decretat l'obertura de juí oral.

En aquest cas, el ministeri fiscal i la Generalitat Valenciana havien demanat, no obstant açò, la prohibició d'eixida del territori espanyol i l'obligació de compareixences judicials en el jutjat. La defensa de Tauroni es va mostrar conforme amb la primera petició però no així com la segona en considerar que no es pot aplicar un criteri expansiu de la privació de llibertat a peces per les quals eixa persona ja es trobava en situació de llibertat.

La magistrada entén que el risc de fugida "no es presenta de forma tan acusada per a justificar una mitjana tan excepcional" com la demanada per la Coordinadora i destaca, a més de l'arrelament familiar, que els tècnics de la presó van concloure que no existia risc de fugida per a concedir-li els permisos dels quals ha gaudit durant la seua condemna, i que han discorregut sense incidències.

Per tant, considera que la presó provisional pot quedar mitigada amb mesures menys oneroses com la prohibició d'eixida d'Espanya i retirada del passaport i l'obligació de comparéixer davant el jutjat dos vegades al mes.

Consulta aquí más noticias de València.