Comunitat Valenciana

El TSJCV desestima la petició de Ribera Salud de suspendre de forma cautelar urgent la reversió de la concessió

  • El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat la petició de la UTE Ribera Salud II d'establir una mesura cautelar urgent per a suspendre la reversió de la concessió d'Alzira el pròxim 1 d'abril en entendre que "ni concorren circumstàncies d'especial urgència ni s'aprecien concurrències de nous fets" als ja examinats en els tres pronunciaments anteriors, l'últim d'ells el passat 13 de febrer, en els quals ja va rebutjar aquesta mesura.
Hospital de la Ribera, a Alzira
Hospital de la Ribera, a Alzira
ARXIU
Hospital de la Ribera, a Alzira

Així, la secció cinquena de la sala del contenciós del TSJCV, en una interlocutòria d'aquest dimarts, explica que "no existeixen circumstàncies peremptòries d'especial urgència" ja que la concessionària "basa tot el seu al·legat en el que es produirà, segons ella, l'1 d'abril de 2018" quan la gestió d'aquest departament de salut tornarà a ser pública.

A més, assenyala que malgrat "a l'esforç argumental" de la concessionària "no esmenta cap fet nou ni cap circumstància sobrevinguda" a les ja examinades en els tres pronunciaments d'aquesta sala.

El TSJCV va desestimar el 30 de novembre de 2017 la sol·licitud de mesura cautelar sol·licitada per la Ribera Salud i contra aquesta resolució la concessionària va interposar un recurs de reposició que també va ser desestimat el 12 de gener de 2018. En eixe moment, va demanar aclariment de la referida interlocutòria que també va ser desestimat el 13 de febrer de 2018.

La UTE va sol·licitar llavors el 19 de febrer mesura cautelar urgent per a suspendre o retardar la reversió del servei públic d'assistencial sanitària integral de la Ribera fins que la Conselleria de sanitat "no garantira que la reversió pot produir-se sense risc vital o afectació a la salut dels pacients".

AUGURA "COL·LAPSE ASSISTENCIAL IMMEDIAT"

Ribera Salutd, en el seu "extens i prolix" escrit, al·legava que "l'absència d'un pla d'acció o projecte de reversió" per part de la Conselleria provocarà "el col·lapse assistencial immediat". Així, apunta, entre altres deficiències, que Sanitat "no ha subscrit contracte algun amb cap proveïdor" per a la prestació del servei, així com "la desinformació dels responsables dels diferents departaments respecte a com procedir en el desenvolupament de les seues funcions" a partir de la reversió.

Com a fets nous al·legats, assenyala que és "notori" que "no arribarà a temps en la posada en funcionament dels nous aplicatius informàtics" i que a partir de l'1 d'abril "determinats serveis deixaran de ser prestats".

No obstant açò, la sala assenyala que és "obvi", segons es desprèn de les al·legacions de la Ribera, que "no existeixen circumstàncies peremptòries d'especial urgència" doncs Ribera Salud "basa tot el seu al·legat en el que es produirà, segons ella, l'1 d'abril de 2018".

A més, explica que per a resoldre sobre la pretensió de la Ribera Salud és "absolutament necessari" que hagen variat els elements fàctics ja contemplats en les tres resolucions anteriors i pese "a l'esforç argumental" de la concessionària "no esmenta cap fet nou ni cap circumstància sobrevinguda".

Per tot açò, desestima la sol·licitud de mesura cautelaríssima, que és ferma, i rebutja així mateix la petició de tramitació d'adopció de mesura cautelar, davant la qual cap recurs de reposició en els cinc dies a partir de la seua notificació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento