Un total de 14 detinguts per suplantar a compatriotes en exàmens d'espanyol per a obtindre la nacionalitat
Un total de 14 detinguts per suplantar a compatriotes en exàmens d'espanyol per a obtindre la nacionalitat CNP

En l'operatiu, els policies van intervenir 2.200 euros, 18 documents falsos, una dessuadora que portava en les costures un sistema compost per una funda de silicona per a acoblar un smartphone i el cablejat per a mans lliures, la fi de les quals era transmetre a l'exterior de l'aula les dades de l'examen oficial, així com una orellera sense fil i una jaqueta amb el mateix sistema.

Les investigacions es van iniciar a mitjan gener en tindre coneixement els agents de la possible existència d'una organització dedicada a facilitar la suplantació d'identitat de persones que aspiraven a l'examen oficial de Llengua Espanyola per a obtindre la nacionalitat, informa la Policia a través d'un comunicat.

Els policies van esbrinar que l'organització estava formada per ciutadans d'origen pakistanés que, previ pagament d'importants quantitats de diners per part dels aspirants a l'examen, buscaven persones de la mateixa nacionalitat amb un suficient coneixement d'espanyol per a realitzar l'examen, a els qui facilitaven permisos de residència pel que sembla falsos. En aquests documents apareixien les dades de la persona que havia d'aprovar l'examen, mentre que la fotografia era de la persona que se n'anava a presentar al mateix.

Durant les investigacions, els policies van confirmar les seus de València en les quals se n'anaven a realitzar els exàmens, així com la data que estaven convocats els aspirants per a realitzar la prova, per la qual cosa una vegada van finalitzar l'exercici van ser detinguts.

Continuant amb les investigacions, els agents van esbrinar que les persones que havien de realitzar l'examen per a obtindre la nacionalitat espanyola solien pagar uns 1.000 euros i les persones que els realitzaven en el seu nom, que prèviament havien sigut captades d'entre compatriotes amb necessitats econòmiques, rebien uns 50 euros.

Els policies van intervenir uns 2.200 euros, 18 documents falsos tots ells targetes d'identitat d'estrangers, una dessuadora que portava en les costures un sistema compost per una funda de silicona per a acoblar un Smartphone i el cablejat per a mans lliures la fi de les quals era transmetre a l'exterior de l'aula les dades de l'examen oficial així com una orellera sense fil i una jaqueta amb el mateix sistema.

Després d'un primer estudi dels documents intervinguts, els agents han determinat que eren facilitats per una organització, ja que en tots l'empremta era la mateixa i la falsificació molt aconseguida. Les investigacions continuen obertes per al total esclariment dels fets.

Els detinguts, tres d'ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Consulta aquí más noticias de València.