Comunitat Valenciana

El PP demana la compareixença de Cebrián en Les Corts per l'aparició de nous brots de Xylella

  • El diputat alacantí del grup popular en les Corts Valencianes Juan de Dios Navarro ha sol·licitat la compareixença de la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, en el parlament autonòmic per a explicar els resultats i la situació actual de la Xylella després de l'aparició de nous brots i la finalització de l'aplicació de les mesures fitosanitàries del primer focus.

Navarro, que ha sol·licitat la presència de la consellera davant la Comissió d'Agricultura, ha manifestat que "és evident la urgent necessitat de conéixer explicacions després de la demostrada incapacitat en la gestió d'un pla d'eradicació que està sent un fracàs i l'abandó dels agricultors". La zona afectada arriba ja a les 1.200 hectàrees d'ametler de secà a la província d'Alacant, en camps de 22 municipis de tres comarques.

"Volem saber què s'està fent perquè Cebrián actua d'esquena als agricultors, sense escoltar-los, a colp d'ocurrència i amb la resolució de les indemnitzacions que arriben tard i malament. Les ajudes del Consell són ridícules i discriminatòries i els agricultors afectats saben que no cobraran fins a dins d'un any. Se senten abandonats", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento