L'accident en Villargordo es va registrar en rebentar-li una roda al camió i xocar per darrere l'autobús
L'accident en Villargordo es va registrar en rebentar-li una roda al camió i xocar per darrere l'autobús CONSORCIO DE BOMBEROS

Així ho ha indicat aquest dijous el delegat del Govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en declaracions als mitjans de comunicació després de mantindre una reunió amb els comandaments policials de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil per a abordar la seguretat de les Falles.

El delegat ha concretat que la causa del sinistre en Villargordo va ser la rebentada de la roda del camió accidentat que portava un contenidor. Ha explicat que aquest es va apartar al voral encara que sobreeixia un poc cap a la carretera.

Just darrere circulava un autobús que va xocar amb el lateral del camió i açò va provocar una sèrie de danys. Com a conseqüència, segons ha manifestat Moragues, hi ha diversos ferits i 'a priori' no es tem per les seues vides.

L'accident es va produir sobre les 00.00 hores d'aquest dijous. En l'autobús viatjaven 55 persones, venia de la fira de Saragossa i la seua destinació era un poble d'Albacete.

Entre els dotze ferits hi ha deu homes i dos dones que han sigut atesos en els Hospitals La Fe de València i de l'hospital de Requena. Els ferits més greus són una dona de 48 anys, que ha patit una amputació del braç i que ha sigut portada a l'Hospital La Fe en l'helicòpter medicalitzat del SESCAM.

Així mateix, en l'hospital de Requena s'ha atès un home de 57 i un altre de 50 anys, policontusionats. Així mateix, es va traslladar en aquest centre a un home de 55 anys, amb traumatisme cranioencefàlic, i un home 23 anys, amb fractura de muscle i lesions oculars, que posteriorment van ser traslladats a la Fe.

Els set ferits restants estan afectats amb lesions oculars i van ser traslladats a la Fe en una ambulància col·lectiva. Entre ells hi ha una dona de 55 anys i sis homes d'entre 32 i 63 anys.

Fins al lloc de l'accident es van desplaçar una unitat del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU), una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) i una ambulància de transport col·lectiu (TNA) de la Generalitat Valenciana. Així mateix, van acudir una SAMU, un SVB amb metge de primària i un helicòpter medicalitzat, de la comunitat autònoma de Castella-la Manxa.

Així mateix, fins al lloc de l'accident s'han desplaçat 18 bombers -voluntaris de Sinarcas i efectius dels parcs de Chiva i Requena- que no han hagut de rescatar cap ocupant però sí han col·laborat realitzant treballs de suport i ajuda als mitjans sanitaris desplaçats.

Consulta aquí más noticias de València.