Comunitat Valenciana

La Generalitat distingirà a les empreses que lluiten contra la bretxa salarial

  • Així ho ha anunciat aquest dijous Puig en la sessió de control de Les Corts.
  • Bonig ha criticat algunes de les accions impulsades per l’actual Consell.
  • El president, per la seua banda li ha recriminat que calle sobre el finançament a Madrid.
El president Ximo PUig en la tribuna de las Corts
El president Ximo PUig en la tribuna de las Corts
TWITTER PSPV
El president Ximo PUig en la tribuna de las Corts

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que es va a posar en marxa un pla per a lluitar contra la bretxa salarial que consistirà a impulsar des de la vicepresidència un distintiu per a les empreses que publiquen la seua bretxa salarial i establisquen mesures per a reduir-la com han fet països pioners com Suècia.

"Volem ser l'autonomia que lidere la lluita per la igualtat entre homes i dones perquè és una qüestió de justícia: mateix treball, mateix sou", ha remarcat. Així ho ha anunciat Puig en la sessió de control d’aquest dijous en resposta a una pregunta formulada per la síndica del PPCV, Isabel Bonig, sobre com pensa elevar el grau de compliment del pressupost de la Generalitat dels exercicis anteriors.

En la seua intervenció, el cap del Consell ha destacat que aquesta setmana s'han produït dos fets que posen de manifest el nou paradigma de la Comunitat Valenciana com és la reobertura del cas per l'accident de metro a València que permetrà arribar "a la veritat" i que es depuren responsabilitats jurídiques.

Després de tornar a demanar perdó a les víctimes i les famílies, ha assenyalat que aquest sinistre va posar en relleu el que "la Generalitat va ser símbol del que no té ser administració responsable". "Mai més una gent insensible al dolor de les persones".

Resposta de Boing

Per la seua banda, Bonig s'ha sumat a la defensa de la dignitat de les dones i, en aquest sentit, ha demanat el cessament del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, per les seues paraules cap a la secretària general del PPCV, Eva Ortiz. "Espere que demà el cesse", li ha demanat.

Ha acusat al Consell de no executar i pagar el passat exercici 2.555 milions, de tenir 942 milions en factures en calaix i ha assenyalat que l'actual Consell "contracta a dit 20% més que el PP". "Quasi tres anys després els valencians ni estem millor ni el govern resol els problemes dels valencians ni sap com fer-ho", ha considerat la síndica del PPCV.

En aquest sentit, s'ha referit al baròmetre de la Generalitat per a indicar que el 65,5% dels valencians diuen que estan igual o pitjor que abans; 67,5% qualifica la gestió del Consell com regular, dolenta o molt dolenta i que "més de la meitat diuen que el Consell no sap res o molt poc problemes dels valencians", ha indicat per a reprovar, a més, que actualment la llista d'espera per a ser operat és de 103 dies i al 83% dels enquestats preocupa aquesta qüestió.

Per tot açò i atès que l'executiu autonòmic "no fa res", ha subratllat que el PP posarà en marxa dues mesures: la primera serà utilitzar tots els recursos per a acabar amb les llistes d'espera i una altra serà arribar a un pacte per a establir per llei un temps màxim de les llista d'espera dels pacients i si no són atesos que tinguen la llibertat de triar el centre públic o concertat en el qual volen rebre el servei.

Així mateix, ha puntualitzat que es crearà un òrgan de control i fiscalització de les concessions que estarà format per interventors i advocats. "Col·laboració públic-privada sí", ha reivindicat. "La qualitat assistencial en el PP està per sobre del sectarisme ideològic del seu govern, a nosaltres sí ens importa les persones", ha subratllat.

“Lliçons cap”

Referent a açò, Puig li ha replicat que el seu objectiu és una sanitat pública que no margine a ningú per qüestions econòmiques i ha recriminat al PP que no comprara medicaments per a malalts d'hepatitis C. "Així que lliçons cap", li ha etzibat per a criticar que vaja a Madrid i quan es discuteix del model de finançament que necessiten els valencians "vosté calle". "Açò és impresentable. Volem líders de partits de la Comunitat a Espanya", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento