Comunitat Valenciana

Condemnat a un any de presó un motorista que va matar una dona i va ferir 16 persones en una terrassa a València

  • El Jutjat penal número 1 de València ha condemnat a 15 mesos de presó un motorista que el 29 de juny de 2015 va matar una dona de 72 anys i va ferir 16 persones que estaven en una terrassa de l'avinguda Burjassot de la ciutat, a les quals va atropellar en perdre el control del seu vehicle per circular a velocitat excessiva.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia de València

A més, el jutjat, que li condemna per homicidi per imprudència greu, un delicte de lesions menys greus i huit delictes de lesions menys greus, li imposa dos anys de prohibició de conduir vehicles a motor i 8.640 euros de multa. La resta de ferits van renunciar a l'acció penal, amb reserva de les accions civils. Com a responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar amb 23.726 euros a cadascun dels quatre fills de la morta, 5.345 a altres dels ferits i a la resta amb el que s'establisca en execució de sentència.

Fiscal i acusacions particulars demanaven fins a quatre anys de presó per a l'acusat, de 30 anys, i que hi havia comprat pocs mesos abans de l'accident la motocicleta de 705 cc amb la qual va atropellar els afectats.

El jutjat arriba a la conclusió, d'acord amb les pericials i les testificals exposades en el juí, que el conductor circulava com a mínim a una velocitat de 78,4 quilòmetres per hora per l'avinguda Burjassot en un tram limitat a 30.

En un moment determinat, en fer un vehicle estacionat a l'esquerra una maniobra per a incorporar-se a la circulació, el motorista va realitzar un gir a la dreta, va perdre el control del volant, va frenar de forma brusca, la qual cosa li va bloquejar la roda posterior i va desestabilitzar la moto, que va acabar caent juntament amb ell al sòl.

El vehicle, per la força de la inèrcia, es va desplaçar per la calçada, va xocar contra la vorada i un piló, va envair una zona per als vianants on estava la terrassa i va atropellar als clients que estaven allí asseguts.

El jutjat conclou que l'acusat circulava a una velocitat molt superior a la permesa i que va ometre una de les més elementals normes de circulació, la qual cosa comportava "un evident risc per als usuaris de la via". De fet, arreplega els testimoniatges de diverses persones que li van retraure la seua velocitat en el trajecte abans del sinistre, una de les quals, es va tirar les mans al cap com "en un gest d''està boig'".

No obstant açò, considera que, a més de la velocitat, "no s'adverteix la concurrència d'altres elements rellevants per a qualificar de temerària la conducció", ni que la maniobra evasiva no es fera correctament per una falta de perícia. Tampoc va donar positiu en proves d'alcoholèmia ni consta consum d'estupefaents ni hi ha indicis de maniobres irregulars continuades o diferents a la qual va donar lloc l'accident.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento