Comunitat Valenciana

Parc Central accepta la petició de la UTE d'acabar la primera fase al juny

  • Els problemes amb el subministrament del material ha obligat a modificar el termini.
  • L'Ajuntament assegura que l'obertura de la primera fase del recinte es farà enguany.
Figuració de la primera fase del futur Parc Central de València
Figuració de la primera fase del futur Parc Central de València
EUROPA PRESS/VALENCIA PARQUE CENTRAL
Figuració de la primera fase del futur Parc Central de València

La Comissió Executiva de la Societat València Parc Central ha acceptat aquest dimecres la sol·licitud de la Unió Temporal d'Empreses (UTE), formada per Pavasal i Dragados, que realitza les obres de part de la primera fase d'aquesta gran zona verda d'ampliar el termini de finalització de les obres fins a juny com a conseqüència dels problemes que han sorgit amb el granit per a recobrir fonts i canalitzacions.

El termini de finalització d'obra previst inicialment s'havia fixat per a març. La Comissió Executiva ha analitzat la proposta de la UTE per a conéixer què se sol·licita exactament i per què. A més de qüestions relacionades amb la instal·lació elèctrica del perímetre del Parc Central, Pavasal i Dragados, havia demanat ampliar el termini per a acabar els treballs per qüestions relacionades amb el subministrament de material.

El regidor de Desenvolupament Urbà en l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, han precisat després de la Comissió Executiva que les "dificultats" han sorgit "especialment amb el granit negre" que s'ha d'emprar en el revestiment de fonts i canals ja que les remeses que estaven arribant no havien pogut rebre el vistiplau al no complir les prestacions necessàries de qualitat, homogeneïtat i color.

Ajornament

Sarrià ha explicat que açò va portar a sol·licitar a la UTE "la reparació" d'eixe "defecte" i al fet que aquest demanara després "un ajornament" de la finalització de les obres de la primera fase, en concret, de la part del Parc Central pròxima als barris de Russafa i Malilla que representa el 40 per cent de la superfície de la futura zona verda.

Al costat de Sarrià han assistit a la Comissió Executiva el director general de la Societat València Parc Central, Salvador Martínez, i el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat, Carlos Domingo. L'edil ha destacat que s'ha concedit aquest ajornament a les empreses adjudicatàries, que "han hagut de buscar pedra similar en altres planters". Així mateix, ha comentat que la data de finalització dels treballs està condicionada pel "ritme al que es puga servir" el nou material.

El titular de Desenvolupament Urbà ha apuntat que el termini fixat "ve a coincidir amb la petició inicial" de la UTE, després del que ha afirmat que encara que no es coneixen "els terminis definitius" s'estima que l'obra estiga finalitzada "aproximadament entre quatre o cinc mesos", entre juny o juliol. Igualment, ha reiterat que una cosa és el moment en el qual s'acabaran els treballs i una altra la recepció de l'obra per part de l'Ajuntament després de l'emissió dels informes corresponents des dels serveis municipals implicades.

"Immensa majoria acabada"

Sarrià ha agregat que el "problema" sorgit és "puntual" i "imputable als proveïdors de material de l'empresa contractista" i ha destacat que "la immensa majoria" de la primera fase del futur parc "està acabada". "Estem parlant d'un termini bastant raonable tenint en compte el que va a suposar l'execució del parc, que en aquests moments està en el fonamental executat", ha exposat. El regidor no ha volgut donar dates d'obertura de la primera fase del Parc Central encara que ha assegurat que serà enguany.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento