Maje va confessar a un altre amant que havia pensat a acabar amb la vida del seu marit:"Que es muira, li desitge un mal"
Maje va confessar a un altre amant que havia pensat a acabar amb la vida del seu marit:"Que es muira, li desitge un mal" CNP/EUROPA PRESS

María Jesús, coneguda com Maje en el seu cercle d'amics, va confessar a un dels seus amants, Tomás, que havia pensat a acabar amb la vida del seu espòs dos mesos abans del crim, ocorregut a l'agost de 2017 en un garatge del barri valencià de Patraix. Per l'assassinat d'Antonio, Maje està detinguda juntament amb l'autor confés de l'assassinat, Salvador, un company de treball amb el qual també havia tingut una relació sentimental. "Vull que es muira, li desitge un mal, açò ho va a pagar car", afirma en missatges de Telegram a Tomás, datats el 4 de juny de 2017.

Segons la declaració de Tomás davant la Policia, a la qual ha tingut accés Europa Press, tots dos van mantindre una relació estable com a parella des de maig de 2016 fins a març de 2017, quan ella li va dir que no anava a separar-se d'Antonio, sobre el qual a més es va inventar la farsa que tenia càncer.

A partir de març de 2017, la parella d'amants va seguir veient-se i mantenint relacions sexuals fins a octubre d'eixe any, moment en què van deixar de veure's perquè ella li deia que tenia molt de treball amb les guàrdies en l'hospital en el qual treballava i amb les "monges" que ho gestionaven.

En la conversa de juny de Telegram, que va iniciar la pròpia Maje, la dona li diu que havia tingut "desgavell" amb Antonio, que "no pot més", que li "cansa", que pensa que és "de la seua propietat", que "li odia", "vull que es muira", que "tant de bo" ho faça" i que li desitja un "mal". La detinguda li va dir que havia pensat "a acabar amb la seua vida" i fa referència al fet que pateix maltractaments.

Tomás explica a la Policia que, davant aquestes manifestacions, ell va confessar que si es creuava amb Antonio "li mataria", encara que va precisar que ara es "penedia" i que va fer aquesta declaració "perquè es va calfar" i pensava que la víctima "maltractava" al seu amant. No obstant açò, va puntualitzar que en la mateixa conversa li va instar a denunciar i que ell la recolzaria perquè "no mereixia la pena destrossar-se la vida per una rata com Antonio".

"TIRAR-LI UN GUANT"

Després d'assabentar-se de tot l'ocorregut amb Salva, Tomás creu, segons va traslladar als investigadors, que el que 'Maje' estava fent, en dir-li que patia maltractaments i que havia pensat a acabar amb la vida d'Antonio, era "tirar-li un guant" a ell mateix "per a veure si acceptava l'envit i que fóra precisament ell qui matara Antonio, com va acabar fent Salva".

D'acord amb la seua declaració, quan va saber a través d'un missatge de Telegram de Maje de la mort del marit, el 16 d'agost de 2017, ella no li va dir la causa, per la qual cosa es va imaginar que el motiu de la defunció era el càncer. De fet, el 26 de juny d'eixe any ja li havia dit que Antonio anava a morir-se i fins i tot el 30 li va comunicar que havia ingressat en l'hospital.

Cinc dies després, van parlar per telèfon i Maje li va explicar que ho havien matat per un robatori obra de "terroristes islamistes", que solen robar el tipus de cotxes que tenia el seu marit, un tot terreny d'alta gamma, segons li va descriure.

Maje va arribar a passar amb Tomás i els pares d'ell en un apartament de Daimús (València) el cap de setmana anterior a les noces amb la víctima, que va tindre lloc al setembre de 2016. Eixe mateix estiu, també va usar l'excusa del suposat càncer d'Antonio quan li va convidar a passar un altre cap de setmana amb ell i altres parelles, encara que va acabar anant.

Quan finalment ella es va casar, li va dir que no anaven de viatge de noces per la presumpta malaltia, si bé després es va assabentar que sí hi havia hagut lluna de mel a Mèxic.

DE FESTA, A LES TRES SETMANES DE L'ASSASSINAT

Davant la Policia també va declarar la millor amiga de Maje, qui va assegurar que Antonio no la controlava mai per telèfon i per açò no s'assabentava de la relació que mantenia amb José, un publicista amb el qual va passar la nit del crim i amb el qual se'n va anar a viure poc després, segons consta en el sumari.

A les tres setmanes del crim, el 8 de setembre de 2017, les dos van eixir de festa a Alacant i va veure "molt bé d'ànim" a la seua amiga, la qual cosa a ella li va estranyar donades les circumstàncies.

Va ser en eixe moment quan, segons consta en el sumari, Maje va conéixer i va mantindre relacions sexuals amb un guàrdia urbà de Barcelona. Aquest fet també va estranyar a la seua amiga, que de Tomás no sabia res, perquè pensava que volia José i "malgrat açò es va gitar amb aquest xic".

En el sumari també consta la declaració d'una amiga i companya de treball de Maje i Salva, de la qual es desprèn que ella la va utilitzar "per a guanyar-se la seua confiança" i que li ajudara com testimoni en la declaració d'hereus. D'acord amb aquesta versió, la detinguda parlava "molt mal" de la família del seu marit i advertia que l'"última paraula" en l'herència la tindria ella "i no anava a firmar res fins que no ho tinguera tot clar".

Consulta aquí más noticias de València.