Comunitat Valenciana

Puig i Ribó creuen que la Copa Davis a València pot ser un bon reclam turístic

  • La Real Federació Espanyola de Tennis ha proposat la plaça de bous de València per a acollir l'eliminatòria.
  • "Estem d'acord a acollir aquells esdeveniments raonables i que milloren la imatge de la ciutat" diu el president.
  • Joan Ribó ha mostrat la "disponibilitat" de la capital valenciana per a acollir els quarts de final.
Plaça de Bous de València
Plaça de Bous de València
Europa Press
Plaça de Bous de València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, han considerat aquest dimarts que la celebració en aquesta ciutat dels quarts de final de la Copa Davis que Espanya jugarà enfront d'Alemanya pot ajudar la capital valenciana i a la resta de la Comunitat Valenciana a "millorar" la seua imatge i la seua "posició turística", especialment, en el mercat alemany.

Puig i Ribó han parlat d'aquesta trobada esportiva després de firmar un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de València per a la formació de la Policia Local de la ciutat, preguntats per la celebració d'aquest torneig després que la Reial Federació Espanyola de Tennis haja proposat que la plaça de bous de la capital valenciana per a acollir l'eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis entre Espanya i Alemanya del 6 al 8 d'abril.

"Estem d'acord a acollir a València aquells esdeveniments que siguen raonables i que milloren la imatge de la ciutat sempre, evidentment, en uns termes econòmics raonables", ha respost el cap del Consell.

Ximo Puig ha manifestat que els quarts de final de la Copa Davis poden ser "una bona oportunitat" per a açò, tenint en compte que pot ajudar a "intensificar el turisme alemany" i a atendre així l'"especial necessitat" que es té en aquest sentit.

El responsable autonòmic ha comentat que açò permetrà també "plantejar" en la pròxima fira de Turisme de Berlín "com un dels esdeveniments importants" que tenen lloc a València "aquest campionat" esportiu.

"En principi, hi ha valors molt positius associats a aquesta idea", ha assenyalat Ximo Puig, que ha agregat que "en termes econòmics pareix assumible". No obstant açò, ha precisat que "cal fer-ho bé", tenint en compte que "venim d'un temps en el qual no es vigilava massa el control econòmic". "En aquest cas ho volem fer bé", ha subratllat en al·lusió a grans esdeveniments que han tingut lloc a València.

El president de la Generalitat Valenciana ha manifestat que "entre les tres institucions", l'autonòmica, l'Ajuntament de València i la Diputació de València, es treballarà "per a fer les coses de la manera més raonable possible" amb la finalitat de que "la ciutat puga acollir aquest campionat i als aficionats" i potenciar la seua "imatge" i la de la Comunitat Valenciana en el mercat turístic d'Alemanya sense "caure en l'error del passat".

Per la seua banda, l'alcalde de València ha ressaltat l'aposta de la ciutat per l'"esport de base" però ha considerat que la Copa Davis és "una idea que pot ser interessant". Joan Ribó ha mostrat la "disponibilitat" de la capital valenciana per a acollir els quarts de final.

Centre esportiu i cultural

"Pot ser un esdeveniment esportiu important per a la ciutat. València ja té molts esdeveniments esportius, tindre un més em sembla interessant. En principi, sembla positiu", ha asseverat el primer edil.

Així mateix, Ribó ha valorat que la plaça de bous de València puga convertir-se amb aquest esdeveniment esportiu és "centre esportiu" i "cultural". "És un element interessant que pot ser molt útil". Pel que fa al turisme, ha estimat "positiu" també poder atraure a visitants procedents d'Alemanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento