Morcillo ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa del traspàs de torn de la presidència de la Conferència de rectors de les universitats públiques valencianes en ser preguntat pels mitjans per la vaga indefinida impulsada per l'assemblea de Personal Docent Investigador Associat de la Universitat de València des del passat 29 de gener per a exigir millores en les seues condicions laborals.

El màxim responsable de la UV, que ha expressat el seu màxim respecte al dret a la vaga, ha asseverat que, "vist des de fora, poguera paréixer que açò es tracta d'una confrontació entre un grup de professors i el Rectorat però no és així". "Hem deixat ben clar que compartim en bona mesura part de les reivindicacions del col·lectiu", ha postil·lat.

Morcillo ha explicat que "en aquest moment la figura d'associat és l'única figura laboral de caràcter temporal amb que les persones que compten amb responsabilitats de govern poden comptar per a atendre a les múltiples incidències de cada dia i és per Llei Orgànica d'Universitats, és a dir, marc estatal".

A més, ha recordat que des de fa un any i mig hi ha una Mesa de negociació del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats "que ha de seguir treballant perquè la verdadera solució d'aquest problema, més enllà d'aquesta vaga concreta, la podem trobar en un canvi en la creació de noves figures estatals -per la via del Congrés dels Diputats- o la introducció en el marc autonòmic de noves figures contractuals laborals temporals".

Finalment, Esteban Morcillo ha reiterat la seua "màxima comprensió" a les peticions del professorat associat, ha recordat que la Mesa Negociadora amb els sindicats segueix treballant i ha apuntat que des del Rectorat es fa tot el possible perquè l'afecció a l'alumnat siga la menor possible però sempre respectant el dret a l'aturada dels treballadors.

Consulta aquí más noticias de València.