Comunitat Valenciana

Compromís plantejarà en les Corts que el balanç comptable que presenten els grups siga "més detallat"

  • El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha anunciat que la seua formació presentarà una iniciativa per a ampliar la informació que ofereixen els grups en una mesa a manera de balanç comptable perquè siga "més detallada" i incloga més punts en la mateixa, com el desglossament de despeses destinades a pagar a treballadors o desplaçaments, per exemple.
Fran Ferri
Fran Ferri
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Fran Ferri

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en ser preguntat sobre si considera que hauria d'haver-hi un acord per a una major transparència en la despesa que realitzen els grups de les subvencions que reben d'acord a la seua representativitat.

Ferri ha assegurat que els grups compleixen amb la reglamentació i omplin una mesa en la qual apareixen els ingressos i despeses i després la Intervenció de les Corts té la potestat de demanar-los tiquets i factures.

No obstant açò, ha anunciat aquesta proposta per a adaptar les exigències, que deriven d'un acord aconseguit en 2014, perquè la informació que es dóna "s'adapte al que reclama la Sindicatura de Comptes".

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat per la seua banda que compleixen amb la legislació vigent, que diu que els partits rendeixen comptes al Tribunal de Comptes i és el que els fiscalitza.

Per la seua banda, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha assenyalat que el seu grup té publicades les despeses per sectors en el Portal de Transparència de les Corts i "eixe és el detall que exigeix la llei" i que estan complint". "Si algú vol que es faça més, estem disposats", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento